Rutte reageert op uitzending VI: "Eén opmerking ging me te ver"

14 maart 2023, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark Rutte heeft dinsdagochtend gereageerd op zijn optreden bij Vandaag Inside. De minister-president heeft het bezoek aan Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen goed verteerd. Eén opmerking die in de uitzending werd genoemd, ging hem wel te ver. Maar die kwam niet van één van de vaste gasten.

De opmerking van Job Knoester dat hij Rutte een 'niet-criminele psychopaat' vond, schoot Rutte wel in het verkeerde keelgat. "Dat ging me echt te ver", erkende de premier desgevraagd. "Dat heb ik ook aangegeven. En er was stevige kritiek, maar ze gaven me de kans om mijn verhaal terug te vertellen. En dat wist ook wel, want zo zijn ze óók", benadrukte Rutte bij Goedemorgen Nederland over zijn opteden in VI.

"Ik vond het spannend", erkende Rutte, die veel opmerkingen had gekregen over zijn aanstaande optreden. "Ik was zaterdag en zondag aan het flyeren en toen zeiden heel veel mensen van: 'Succes bij de mannen, hé.' Dus het leefde wel echt, ja." De premier besloot om te doen alsof er geen camera's waren. "Alsof het een verjaardagstafel was, dan vergeet je de camera's ook. Bijna de hele tijd, ja."

Lees ookMark Rutte grote winnaar van optreden bij Vandaag Inside: 'Wat had Genee op?'

Het was anders dan bij Op1 of Jinek, merkte Rutte al snel. "Dan hab je de kans om rustig na te denken. Nu ging ik er gewoon vol in." In de slotfase duwde Rutte de helm met de dildo erop nog slim uit beeld. "Anders zien ze die foto's in Parijs en Berlijn ook", glimlachte de minister-president, die de kritiek van Derksen en consorten goed kon hebben. Bovendien gaf hij aan nog graag terug te willen keren bij VI.

Reacties

martijn1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt zeggen van die man wat je wilt maar eigenlijk is het een heel geschikte kerel. Alleen niet meer als minister president svp

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Menig Nederlander zou niet voor die man remmen.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal me jou eens en lukt het in 1 keer dan nog een keer er overheen .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van jou hadden wij niet anders verwacht, mogelijk denkt 90% van de gebruikers er net zo over als jij het was.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen