Heracles maakt het zichzelf enorm lastig, Willem II klimt verder omhoog

26 maart 2023, 16:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heracles Almelo heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt op laagvlieger FC Den Bosch. De Almeloërs begonnen goed aan de wedstrijd, maar maakten het vooral zichzelf erg lastig tegen de stugge Brabanders (3-2). Tegelijkertijd zette Willem II tegen directe concurrent MVV Maastricht een volgende stap in de goede richting.

Heracles Almelo - FC Den Bosch (3-2)

Heracles Almelo heeft zondagmiddag op moeizame wijze afgerekend met FC Den Bosch. De Brabanders gingen er onlangs nog hard af bij PEC Zwolle (13-0), maar deden het in Almelo beter. Toch was de start voor Heracles, want na één minuut spelen lag de bal door een treffer van Lucas Schoofs al in het netje. Een paar minuten later kwamen de bezoekers uit Den Bosch weer langszij via Rik Mulders.

Vervolgens drukte Heracles door en ging het hard. Binnen twee minuten tijd stond er een 3-1 stand op het scorebord, waarna Samuel Armenteros voor de rust nog vanaf elf meter zijn vierde van de middag kon maken. Hij schoot echter op de paal, waardoor FC Den Bosch in de wedstrijd bleef en in de tweede helft zelfs terugkwam tot 3-2. Meer dan dat zat er ook niet in, waardoor het Heracles van John Lammers een volgende stap richting promotie naar de Eredivisie zette.

Willem II - MVV Maastricht (2-0)

Willem II heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Reinier Robbemond wist in het eigen Koning Willem II Stadion met 2-0 af te rekenen met MVV Maastricht, dat een directe concurrent van de Tilburgers is. Door treffers van Elton Kabangu en Joeri Schroijen vergroot Willem II het gat met de Maastrichtenaren tot zes punten en blijft het vijfde staan.