Van Gaal rekent op plaats in groepsfase

14 september 2006, 13:18

Van de vijf Nederlandse deelnemers van de UEFA Cup is AZ de enige die begint met een thuiswedstrijd. De Alkmaarders nemen het vanavond in het eigen DSB Stadion op tegen Kayserispor, een Turkse subtopper. "Het zal moeilijk worden, maar ik vind wel dat we deze eerste ronde door moeten komen", aldus trainer Louis van Gaal op de website van AZ.

Kayserispor is voor de meeste Nederlandse voetbalfans een relatief onbekende ploeg, maar Van Gaal verwacht dat zijn ploeg vol aan de bak zal moeten om de Turken te verslaan. "Ik neem aan dat ze zeer verdedigend zullen gaan spelen, maar ze hebben wel de technische bagage om een snelle counter te plegen."

Het feit dat AZ begint met een thuiswedstrijd, hoeft volgens de trainer niet per sé ongunstig te zijn. "We hebben namelijk een zware periode achter de rug. Veel van de spelers van AZ waren geselecteerd voor interlands. Die waren allemaal een week weg. Tegen NEC waren er daardoor een aantal spelers behoorlijk vermoeid. Het is dus goed dat we nu niet weer hoeven te reizen. Daardoor kunnen we fit aan de start verschijnen en dat is ook wel nodig tegen deze ploeg."

"We moeten nu hier een resultaat neerzetten, daarom verwacht ik ook dat Kayerispor verdedigend zal gaan spelen. Ook zij willen hier een resultaat neerzetten, zodat ze het thuis af kunnen maken. Het zal moeilijk worden, maar ik vind wel dat we deze eerste ronde door moeten komen", aldus de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen