Van Gaal: "Loting slecht uitgepakt voor AZ"

Ger
3 oktober 2006, 14:43

Louis van Gaal toonde zich woensdagmiddag na de loting voor de groepsfase van de UEFA Cup niet tevreden. Voor zijn club AZ kwamen bekerhouder Sevilla, Slovan Liberec, Grasshoppers en Sporting Braga als opponenten uit de koker. "Sportief gezien is dit een slechte uitkomst. We hebben bijna alleen maar topploegen en koplopers geloot", aldus de AZ-trainer.

Van Gaal kon desondanks ook een positief punt opmerken. "De landen zijn makkelijk bereisbaar, maar dat is ook een van de weinige voordelen. Ik kijk met een jaloerse blik naar de groep van Feyenoord. Zij treffen de ploegen waar ik een beetje op gehoopt had."

De oefenmeester vindt niet dat AZ zich in deze poule op een bepaalde plek moet richten. "Het maakt niet uit of we eerste, tweede of derde worden. Als we ons maar kwalificeren voor de volgende ronde. Wanneer dat lukt hebben we met AZ een enorme stap in ons proces gemaakt om een topclub te worden."

Als oud-trainer van FC Barcelona weet Van Gaal wat hij ongeveer van bekerhouder Sevilla kan verwachten. "Sevilla doet het ook dit jaar weer heel erg goed in Spanje. Ze staan één punt achter op Barcelona. Het is een absolute topploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen