Rijkaard: "Slag verloren, oorlog nog niet"

23 oktober 2006, 09:39

Dat is even wennen, voor FC Barcelona. De regerend kampioen van zowel Spanje als Europa rijgt de laatste jaren successen aaneen, maar moest deze week ineens twee nederlagen incasseren. Na de nederlaag in de Champions League tegen Chelsea (1-0) bleek aartsrivaal Real Madrid zondag met 2-0 te sterk. 

Trainer Frank Rijkaard waakt echter voor paniek. "Ik denk dat we tegen Real, vooral in de fase na de 1-0, de wedstrijd gedomineerd hebben. We kregen kansen, maar faalden in de afronding. In de tweede helft vergaten we echter om ons eigen spelletje te spelen. Jammer, maar we moeten deze nederlaag accepteren. We moeten door", zegt de oefenmeester op de officiële website van FC Barcelona.

"We hebben de slag verloren, maar niet de oorlog", benadrukt Rijkaard. De trainer doelt hiermee op de situatie in de competitie, waarin Barcelona nog steeds koploper is. "Een nederlaag in Madrid heeft geen invloed op onze doelstellingen. We moeten keihard blijven werken. Of ik me zorgen maak over ons gebrek aan goals de laatste weken? Nee. Het belangrijkste is dat we kansen krijgen. Op een gegeven moment zullen we die kansen dan vanzelf gaan benutten", verwacht hij.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen