AZ wint eindelijk na UEFA Cup-wedstrijd

5 november 2006, 16:17

Drie keer leed AZ puntverlies dit seizoen en drie keer gebeurde dit in het weekend na een UEFA Cup-wedstrijd. In Waalwijk, drie dagen na het vierde Europese optreden van de Alkmaarders, maakte de ploeg van trainer Louis van Gaal een eind aan deze serie. Door treffers van Moussa Dembele en Danny Koevermans in de eerste helft won AZ met 0-2.

Ondanks het goede resultaat in het UEFA Cup-duel met Grasshoppers (2-5) had Louis van Gaal zijn elftal flink omgegooid voor de wedstrijd in Waalwijk tegen RKC. Afgezien van de geblesseerde Kew Jaliens ontbraken ook Stijn Schaars en Gretar Steinsson in de Alkmaarse basisformatie. Voor hen speelden Danny Koevermans en oud RKC'ers Ryan Donk en Rogier Molhoek.

De combinatie Koevermans-Dembele voorin bleek al snel goud waard. Na ruim vijf minuten zocht Dembele de combinatie met Koevermans, kreeg de bal terug en knalde met links snoeihard in de korte hoek: 0-1. Een half uurtje later was het vervolgens de beurt aan Koevermans om zijn doelpuntje mee te pikken. De bonkige spits, die uit begint te groeien tot een waar fenomeen, kreeg de bal goed aangespeeld in het strafschopgebied, gooide zijn kont erin, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot feilloos raak.

Veel resultaat had deze dubbele wissel aanvankelijk niet. Sterker nog, na amper vijf minuten had Shota Arveladze de 0-3 op zijn schoen. De Georgiër struikelde in het strafschopgebied over het lange lichaam van Tim Bakens, waarna arbiter Vink een penalty gaf. Arveladze nam de strafschop zelf, maar zijn slappe inzet werd simpel gepakt door RKC-doelman Van Dijk.

Omdat AZ bovendien verzuimde om één van de vele uitbraken af te ronden, waaronder een kans voor open doel voor Danny Koevermans in de slotminuut, bleef het 0-2. Na de misstappen tegen FC Twente (2-2), ADO Den Haag (2-2) en PSV (1-3) won AZ nu dus eindelijk wél vlak na een Europese wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen