Groep A: Barcelona houdt kans op volgende ronde

Ger
22 november 2006, 22:56

Barcelona heeft het ticket voor de achtste finales van de Champions League nog niet binnen. De titelverdediger won woensdag weliswaar bij Levski Sofia (2-0), maar blijft vooralsnog de nummer drie achter Chelsea en Werder Bremen. Een zege in het slotduel met de Duitsers is daarom noodzakelijk.

Vooraf al had coach Frank Rijkaard zijn vertrouwen uitgesproken in zijn formatie, ondanks de moeizame optredens op het internationale vlak tot nu toe. "Hier te worden uitgeschakeld is geen optie, ik weet zeker dat we gaan winnen." De Nederlander kreeg gelijk, ondanks enkele handicaps. Zo ontbraken in Sofia Lionel Messi, Saviola en Samuel Eto'o, waardoor er een extra last kwam op de schouders van de Braziliaanse ster Ronaldinho.

Al na vijf minuten nam Barcelona een voorsprong. Ludovic Giuly maakte zijn tweede treffer dit seizoen in de Champions League. De Fransman scoorde nadat de Bulgaarse verdediging een voorzet van Gianluca Zambrotta onzorgvuldig had weggewerkt.

Na een hoopvol begin daalde het niveau in het latere verloop van de eerste helft enigszins. Ronaldinho kreeg van de Bulgaarse verdedigers niet de ruimte om op te vallen. De thuisclub onderscheidde zich nog met een aardig schot van Daniel Borimirov, dat het doel net niet trof.

Barcelona, zonder zijn Nederlandse international Giovanni van Bronckhorst, kreeg onmiddellijk na de hervatting de kansen de beslissing min of meer te forceren. Tot twee keer toe verscheen Eidur Gudjohnsen alleen voor Georgi Petkov, maar beide keren stopte de Bulgaarde doelman de inzet van de IJslander. Ook een hoogstandje van Ronaldinho leverde korte tijd later niet het beoogde resultaat op.

Toch liep Barcelona verder uit. Na ruim een uur zorgde Andres Iniesta voor 2-0, nadat Petkov een schot van Deko niet onder controle had gekregen. Daarna speelde de Catalaanse formatie de ontmoeting geroutineerd uit.

Met een dubbele wissel (Robben en Shevchenko voor Drogba en Mikel) trachtte coach Jose Mourinho tevergeefs het duel een positieve wending te geven. Chelsea kwalificeerde zich dankzij een beter onderling resultaat met Werder Bremen toch voor de laatste zestien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen