Bayern München na rust langs Hamburger SV

25 november 2006, 17:19

Eén helft lang mocht Hamburger SV tegen Bayern München dromen van een zege. Een benutte strafschop van Rafael van der Vaart zorgde er voor dat de Noord-Duitsers met een 1-0 voorsprong aan de tweede helft begonnen, maar in het tweede bedrijf zette Bayern orde op zaken. Mede dankzij één treffer van Roy Makaay won de regerend landskampioen met 1-2.

De belangen waren groot, bij het duel tussen Hamburger SV en Bayern München. De thuisploeg verkeert het hele seizoen al in een diepe sportieve crisis en lijkt zelfs te moeten vrezen voor degradatie. De positie van trainer Thomas Doll staat dan ook zwaar onder druk, volgens diverse kranten zou een nederlaag tegen Bayern zelfs de welbekende druppel kunnen zijn die de emmer zou doen overlopen.

Ook Bayern München kon zich echter geen nederlaag permitteren. De ploeg liet dit seizoen al regelmatig punten liggen, waardoor het in de achtervolging moet op koploper Schalke 04 in het vizier te houden. Nieuw puntenverlies zou er voor zorgen dat Bayern München haar titelaspiraties voorlopig in de koelkast zou moeten zetten.

Na rust was Bayern München heer en meester. Onder leiding van invaller Sebastian Deisler, die pas zijn tweede wedstrijd speelde na maandenlang blessureleed, walsten de Zuid-Duitsers over de thuisploeg heen. Halverwege de tweede helft tekende Roy Makaay voor de gelijkmaker, na een briljante pass van Deisler.

Door de zege belandde Bayern München op de derde plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper Schalke 04, dat vrijdag al won van VfL Bochum, bedraagt drie punten. Nummer twee Werder Bremen won zaterdag met 3-0 van Arminia Bielefeld en staat op twee punten van Schalke 04.