PSV knokt zich verder in Champions League

Ger
6 december 2005, 22:40

Dankzij treffers van routinier Philip Cocu en Jefferson Farfán heeft PSV zich bij de laatste zestien deelnemers van de Champions League gevoegd. De Eindhovenaren speelden tegen Fenerbahçe een moeilijke wedstrijd, maar wisten uiteindelijk een passend eerbetoon te brengen aan de overleden Frits Philips. Door de zege sluit PSV de poule af op de tweede plaats achter groepswinnaar AC Milan.

De poule van PSV had zich, met nog een speelronde te gaan, ontpopt tot een van de spannendste in de Champions League. Geen van de vier ploegen was vooraf zeker van zijn positie. De Eindhovenaren wisten in ieder geval dat winst op Fenerbahçe zou volstaan voor een ticket voor de volgende ronde. Verlies tegen de Turken zou hoe dan ook het einde betekenen van het Europese avontuur van de Brabanders.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen. PSV herdacht hiermee Frits Philips, die maandagavond op 100-jarige leeftijd overleed. Philips gold sinds de oprichting van de club als één van de meest trouwe supporters. Hij maakte alle achttien kampioenschappen van PSV mee en mocht afgelopen zomer uit handen van de toenmalige aanvoerder Mark van Bommel de kampioensschaal in ontvangst nemen. De spelers van de Eindhovense formatie traden tegen Fenerbahçe bovendien aan met rouwbanden.

Na de thee lieten de Eindhovenaren zich opnieuw terugdringen door Fenerbahçe, dat met de 1-0-stand logischerwijs geen genoegen nam. Verlies in het Philips Stadion zou voor de Turken betekenen dat naast ieder Europees ticket werd gegrepen. In de 67e minuut bracht Hiddink meer balans in zijn elftal door spits Robert te wisselen voor verdediger Reiziger. PSV kreeg meer grip op de wedstrijd, zonder overtuigend spel op de mat te leggen.

Vooral Farfán, de smaakmaker in de eredivisie, beleefde niet zijn beste dag. De kleine spits zat niet goed in de wedstrijd en zag vele acties mislukken. Vijf minuten voor tijd wist hij toch een onverwacht doelpunt mee te pikken. Na goed voorbereidend werk van Vennegoor of Hesselink werkte Farfán de bal fraai in het doel. De Turken dwongen na de tweede treffer niet meer aan.

Door de thuisoverwinning heeft PSV zich naast Ajax als tweede Nederlandse club geplaatst voor de volgende ronde van het lucratieve toernooi. AC Milan is als groepswinnaar in poule E ook door. De Rossoneri wonnen dinsdagavond met 3-2 van Schalke 04. De Duitsers stromen door dat resultaat door naar de UEFA Cup. Door het 2-0-verlies tegen PSV is Fenerbahçe dit seizoen definitief uitgespeeld in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen