Eindelijk overwinning voor worstelend AZ

28 oktober 2007, 16:18   Bijgewerkt: 28 oktober 2007, 17:36

AZ weet weer wat winnen is. Na een periode van bijna twee maanden zonder overwinning wonnen de Alkmaarders zondag de lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda met 2-3. De zege was terecht, maar enigszins fortuinlijk. In de slotfase kreeg de thuisclub immers een aantal prachtige kansen op de gelijkmaker. De grootste was voor Anthony Lurling, maar hij schoot voor open doel hopeloos over. 

De opluchting was van de gezichten van de AZ-spelers af te scheppen, donderdagavond in Sint-Petersburg. Na een reeks teleurstellende resultaten hadden de Alkmaarders in Rusland eindelijk weer eens wat te vieren. Het zware uitduel tegen FC Zenit eindigde in 1-1 en dat was, zeker gezien het feit dat AZ ruim een uur met een man minder speelde na een rode kaart voor Ari, bijzonder knap. "Dit kan wel eens het keerpunt voor ons betekenen", kraaide heel AZ dan ook in koor.

Ari

Ari

Het centrum van de Alkmaarse defensie stond met Mendes da Silva naast Jaliens zeker niet zo vast als een huis, maar NAC Breda had dit niet direct door. De thuisclub had vanaf het eerste fluitsignaal veel te veel ontzag voor de Alkmaarders, die toch enigszins vermoeid waren na de lange reis uit Rusland. NAC Breda leunde achterover en liet AZ het spel maken. Na vijf minuten leverde dit al een doelpunt op, toen Barry Opdam bij de tweede paal een vrije trap van Simon Cziommer, die door doelman Ten Rouwelaar slechts half gekeerd was, met zijn knie binnen werkte.

Sebastien Pocognoli

Sebastien Pocognoli

Maar waar AZ de afgelopen weken tegen FC Groningen en Heerenveen zich in de slotfase wel de kaas van het brood liet eten, hield het ditmaal stand. Ondanks de toenemende pressie van NAC Breda slaagde AZ er in om de voorsprong vast te houden, waardoor het de eerste uitoverwinning van het seizoen boekte. Het was bovendien de eerste driepunter sinds 31 augustus, toen Excelsior in het DSB Stadion met 3-0 verslagen werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen