Amoah geniet van droomafscheid in Gelredome

28 december 2005, 12:38

"Dit is een droom", stamelde Matthew Amoah direct na het duel tussen Vitesse en NAC Breda tegen FCUpdate.nl. De Ghanese spits had in zijn laatste thuiswedstrijd voor Vitesse met twee doelpunten het verschil gemaakt tegen NAC en nestelde zich met deze treffers bovendien aan kop van de eeuwige topscorerslijst van de Arnhemse club. De spits vertrekt in de winterstop naar Borussia Dortmund, maar zal nog vaak terugdenken aan de wedstrijd tegen NAC. "Ik zal deze avond nooit vergeten", zegt de geëmotioneerde spits.

In 1998 kwam Amoah als 17-jarige jongetje naar Arnhem. Na een moeizaam begin, waarin hij ook kortstondig verhuurd werd aan Fortuna Sittard, werkte de Ghanees zich langzaam maar zeker op tot een vaste waarde. In het seizoen 2000/2001 brak hij definitief door, nadat hij elf competitietreffers maakte. Hoewel Amoah af en toe ter discussie stond, bleef de Ghanees zijn doelpunten meepikken. In totaal werd hij al drie keer clubtopscorer en ook dit seizoen is hij met afstand de meest productieve Vitessenaar.

Door zijn twee goals tegen NAC Breda is Amoah de meest productieve Vitessenaar aller tijden. Toch blijft de Ghanees bescheiden. "Of ik de beste Vitesse-spits ooit ben? Nee hoor, dat niet. Dat zal je mij nooit horen zeggen. Ik heb wel de meeste doelpunten gemaakt, maar de beste spits ooit ben ik niet hoor."

"Ik zal deze wedstrijd tegen NAC nooit vergeten, dit is mijn mooiste herinnering aan Vitesse. Ik heb genoten van de supporters en het is geweldig dat ik twee keer gescoord heb in mijn laatste thuiswedstrijd. Het was mijn droom om op deze manier afscheid te nemen van de supporters", aldus de dolgelukkige Amoah.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen