FC Eindhoven kiest voor Vanenburg als hoofdcoach

20 december 2007, 11:13   Bijgewerkt: 20 december 2007, 11:32

Gerald Vanenburg keert terug als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De 43-jarige oud-international heeft een akkoord bereikt met eerstedivisionist FC Eindhoven, waar hij de in oktober ontslagen Louis Coolen opvolgt. Vanenburg heeft een contract voor slechts een half seizoen getekend.

Vanenburg gaat in Eindhoven een duo vormen met Ernest Faber, die sinds het vertrek van Coolen als interim-coach op de bank zat in het Jan Louwers Stadion. Onder leiding van Faber pakten de Eindhovenaren liefst vijftien punten uit de afgelopen acht duels, waardoor de ploeg opgeklommen is naar de zestiende positie.

De club hoopt onder leiding van Vanenburg op te schuiven naar de middenmoot in de Jupiler League. "Gerald straalt enorm veel ambitie uit. Dat was voor ons een belangrijke reden om hem aan te stellen", liet een woordvoerder weten.

FC Eindhoven hoopt op een langdurige samenwerking met Vanenburg en Faber. "Maar we hebben eerst voor een half jaar gekozen om te kijken hoe het gaat. Of we inderdaad goed bij elkaar passen. Bovendien loopt ook het contract van Faber na dit seizoen af. Met Vanenburg kan hij daarna hopelijk gelijk optrekken in contractduur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen