Maaskant gaat praten met RBC Roosendaal

4 januari 2006, 11:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Maaskant is in beeld om de nieuwe hoodtrainer van RBC Roosendaal te worden. De oefenmeester werd eind vorig jaar ontslagen bij Willem II en lijkt nu de belangrijkste kandidaat om Dolf Roks op te volgen als trainer van de hekkensluiter. In BN/De Stem geeft Maaskant toe dat hij door de Brabantse club benaderd is. "Ik ga in elk geval praten, want ik mis het enorm dat ik niet meer op het veld sta", aldus Maaskant.

Toch is het voor Maaskant geen uitgemaakte zaak dat hij in zal gaan op de interesse van het kwakkelende RBC. "Ik moet er wel goed over nadenken en wil ook weten hoe de club er nu precies voor staat. Er zijn namelijk nog maar drie spelers met wie ik in het verleden ook heb gewerkt. De voorzitter zei dat ik eigenlijk niet zoveel te verliezen heb. Ik ben daar nog wat sceptischer over, maar wil wel dolgraag weer op het veld staan. Want ze hebben me bij Willem II niet alleen mijn werk afgenomen, maar ook mijn hobby. Dat zit me dwars."

RBC Roosendaal staat momenteel troosteloos onderaan de eredivisie, met slechts vier punten. Om directe degradatie af te wenden moet de ploeg zich richten op de zeventiende plaats, uitgerekend de positie waar Maaskants oude club Willem II nu staat. "Ja, nu je het zegt. Daar had ik nog niet bij stilgestaan. Dat zou wel de ultieme revanche zijn hè", grijnst Maaskant.

Maaskant werkte in het verleden al eerder bij RBC Roosendaal. In 2002 loodste hij de Brabantse ploeg uiterst verrassend naar de eredivisie. Bij Willem II kwam Maaskant, ondanks het bereiken van de bekerfinale en het bijbehorende UEFA Cup-ticket, nooit echt uit de verf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen