Huysegems: "Competitie heeft prioriteit"

31 januari 2006, 14:10

Vanavond worden in Helmond en Alkmaar de eerste twee kwartfinales gespeeld in de strijd om de nationale beker. Het AZ van Louis van Gaal ontvangt in Alkmaar eerstedivisionist MVV, terwijl Roda JC op bezoek moet bij Helmond Sport. Hoewel de Gatorade Cup, zoals het toernooi tegenwoordig heet, de kortste weg is naar Europees voetbal blijft voor de meeste spelers de competitie het belangrijkst. "Ik word liever tweede in de competitie dan dat ik de beker win", zegt AZ-aanvaller Stein Huysegems tegen FCUpdate.nl.

Hoewel nationale bekertoernooien in het buitenland enorm populair zijn, wil het in Nederland niet lukken om van het toernooi een spraakmakende prijs te maken. De reactie van Stein Huysegems op de vraag hoe belangrijk de Gatorade Cup voor hem is, spreekt wat dat betreft boekdelen. "De beker is mooi, maar als speler ga je toch voor het hoogst haalbare. Dat is in ons geval de Champions League. De competitie heeft dan ook prioriteit. Oké, een beker winnen is natuurlijk mooi. Maargoed, die kans krijgen we wellicht vaker nog. Het zou voor ons veel mooier zijn om via de competitie een plaats in de Champions League te halen."

Voor Huysegems zelf zou plaatsing voor de Champions League wellicht ook iets veranderen. De Belg gaf enkele weken geleden aan dat hij wilde vertrekken uit Alkmaar, maar die plannen heeft hij voorlopig in de koelkast gezet. "Ik blijf hier voorlopig, in ieder geval nog tot het eind van het seizoen. Daarna heb ik nog een contract voor één jaar en het zou natuurlijk ontzettend mooi zijn om dan Champions League te spelen. Dat zou voor mij de situatie natuurlijk enigszins veranderen. Als jonge speler is het belangrijk om wedstrijden op Europees topniveau te spelen. We doen op dit moment nog op drie fronten mee en ik wil mijn steentje graag nog bijdragen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen