Hedwiges Maduro na één seizoen alweer op weg naar de uitgang bij Ajax

26 april 2024, 09:25   Bijgewerkt: 26 april 2024, 13:37
Foto: © Imago

Het heeft er momenteel alle schijn van dat Hedwiges Maduro na dit seizoen vertrekt bij Ajax. De voormalig voetballer van onder meer Ajax, Sevilla en Valencia staat bij Almere City bovenaan het lijstje om Alex Pastoor op te volgen als hoofdtrainer. Dat meldt Tim van Duijn van Voetbal International vrijdagmorgen althans. Maduro had ook de kans om in een andere functie verder te gaan binnen Ajax, maar geeft de voorkeur aan het hoofdtrainerschap bij een club in de Eredivisie.

De Amsterdammers kochten Maduro na afloop van vorig seizoen weg bij Almere City. De voormalig Oranje-international had als assistent van Pastoor geschiedenis geschreven door met de polderploeg voor het eerst in de historie te promoveren naar de Eredivisie. Almere City hoopte Maduro in eerste instantie te kunnen behouden, maar ging uiteindelijk toch overstag. De geboren Almeerder ging bij Ajax aan de slag als assistent van Maurice Steijn. Het huwelijk tussen Ajax en Steijn werd echter een grote teleurstelling. De Hagenaar stapte eind oktober op.

Artikel gaat verder onder video

Maduro bleef aan, in eerste instantie als interim-trainer en vervolgens als assistent van John van ’t Schip. Hij werd de afgelopen tijd gelinkt aan het hoofdtrainerschap bij Jong Ajax, maar ‘geeft er de voorkeur aan om op eigen benen te staan in de Eredivisie’. Maduro geldt bij Almere City dus als de belangrijkste kandidaat om Pastoor op te volgen. De club uit Flevoland sprak de voorbije tijd ook met Rick Kruys, ‘maar die is inmiddels van de lijst af’. De gesprekken tussen Ajax en Almere City lopen nog. Een akkoord is nog niet nabij. ‘Er moeten nog wel wat hobbels worden genomen”, zo klinkt het.

Almere City bezet momenteel de twaalfde plaats in de Eredivisie. Met nog drie duels te spelen is het nog niet (helemaal) zeker van handhaving. De voorsprong op nummer zestien RKC is op dit moment negen punten, maar de Waalwijkers komen zondag nog in actie. Almere City speelt nog tegen sc Heerenveen (thuis), Ajax (uit) en NEC (thuis).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Was ook niet echt een succes met Maduro ook gelijk afscheid nemen van Michael Valkanis

0laf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Waarom wil Ajax hem behouden? Heeft Steijn echt een mes in de rug gestoken, als je het mij vraagt.

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gemeen mannetje , weg ermee want het is niet echt een aanwinst als medewerker , Steijn voelt het smerige litteken in z'n rug.......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen