Henderson kan lach niet bedwingen na eerste vraag van ESPN

5 mei 2024, 17:18   Bijgewerkt: 5 mei 2024, 17:27
Foto: © ESPN

Jordan Henderson is blij met zijn terugkeer op het veld bij Ajax. De middenvelder beleefde tegen FC Volendam (1-4 zege) zijn rentree na een afwezigheid van zeven weken door een blessure. Henderson kende in Volendam een sterke wedstrijd en spreekt na afloop van een goede teamprestatie.

“Niet om weer viral te gaan, maar dit was toch zeker een van jouw beste wedstrijden voor Ajax?”, vraagt verslaggever Cristian Willaert van ESPN. Hij knipoogt daarmee naar een interview van Henderson met Hans Kraay junior in maart, toen Henderson de vraag kreeg of hij tegen Fortuna Sittard zijn slechtste wedstrijd van het seizoen speelde. Die directe vraagstelling zorgde voor verbazing in Engeland, waar het interview viraal ging.

Artikel gaat verder onder video

Henderson kan wel lachen om de vraag van Willaert. “Dat gaan we toch zeker niet opnieuw doen?”, grapt hij. “Het was een goede prestatie van iedereen, van begin tot eind. We maakten goede doelpunten, het was een goede dag. Alleen jammer dat we geen clean sheet hielden. Het zijn drie belangrijke punten.” Henderson zag Ajax na de pauze wat directer voetballen tegen Volendam. “We probeerden in de tweede helft wat hoger druk te zetten en vonden meer ruimte achter de linies. Daar kwamen goede doelpunten uit voort.”

De Engelsman is blij om weer op het veld te staan. Hij voelt zich fit. “Het was goed om weer terug te zijn. Het is altijd frustrerend om aan de kant te staan met een blessure. Ik wilde dat ik meteen topfit zou zijn als ik weer op het veld stond. Ik heb een paar weken goed getraind en voelde me goed. Vandaag kon ik iets van tachtig minuten spelen, dat is erg prettig.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ajax toont interesse in oude bekende: hoofdscout Kelvin de Lang bekijkt transfervrije aanvaller’

Ajax heeft interesse in de terugkeer van een Europa League-finalist van 2017 naar Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Moeten we mogelijk toegeven dat hij de juiste keuze lijkt te zijn voor Ajax? Vooral als er ca. 4 (goede) spelers erbij komen? Weer dat Ajax de knoop moet doorhakken naar betere prestaties !!!

Storm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met slechte spelers om je heen kan geen enkele speler veel potten breken. Als ze betere spelers weten aan te trekken wordt zijn spel en rol in het team natuurlijk ook beter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen