Spaan schuift opnieuw verrassende naam naar voren bij Ajax: 'Blind zou ik voor hem gaan'

6 mei 2024, 09:54
Foto: © Imago

Erik ten Hag was de droomkandidaat van Alex Kroes, maar Graham Potter en Francesco Farioli lijken nu de belangrijkste gegadigden om na de zomer voor de groep te staan bij Ajax. Henk Spaan zou echter voor een andere naam gaan. De columnist van Het Parool schoof eind maart de naam van Kieran McKenna al naar voren en herhaalt zijn wens om de huidige oefenmeester van Ipswich Town aan te trekken als opvolger van John van ’t Schip. Ipswich en McKenna verzekerden zich zaterdag van promotie naar de Premier League.

De Telegraaf benadrukte in de afgelopen weken meermaals dat Ten Hag bovenaan het lijstje van Kroes stond en dat de technisch directeur zelfs bereid was om nog een paar weken te wachten op de voormalig succestrainer van Ajax. Maar nu het er veel van weg heeft dat Ten Hag ook na dit seizoen ‘gewoon’ werkzaam is bij Manchester United, lijken Potter en Farioli de belangrijkste kandidaten om Ajax weer naar de top proberen te loodsen. Een akkoord met Potter wordt echter niet zo snel verwacht, waardoor ook andere opties eventueel nog in beeld kunnen komen.

Artikel gaat verder onder video

Spaan zou het wel weten als hij het bij Ajax voor het zeggen had. De columnist heeft dit seizoen zijn oog laten vallen op McKenna, die in de Championship - het tweede niveau van Engeland - veel indruk heeft gemaakt met zijn Ipswich Town. De club eindigde op de tweede plek achter Leicester City, met slechts één punt minder dan de kampioen. Ipswich Town verzekerde zich afgelopen zaterdag dankzij een 2-0 overwinning op Huddersfield van een terugkeer op het hoogste niveau. Blind zou ik voor McKenna gaan als ik Ajax was, schrijft Spaan in zijn rubriek Spaan geeft punten. Kampioen met Spurs O18, assistent van Solskjaer en Mourinho bij Manchester United, liefhebber van het Ajax van Ten Hag. Hij kwam in 2021 naar Ipswich Town, waar hij elfde werd in de tweede divisie. Het jaar erop werd hij tweede, met promotie tot gevolg.

Na de tweede plek in de League One volgde dit seizoen dus de knappe prestatie in de Championship. Dit seizoen eindigde hij weer tweede en klom onstuitbaar naar de Premier League. Hij verloor zes wedstrijden, maar kampioen Leicester City tien. Niet één trainer in Europa kan op dergelijke successen borgen. Elke trainingsvorm werd vastgelegd door een drone, opdat de spelers onmiddellijk na de oefening konden kijken wat ze fout deden. Hij kreeg veel doelpunten tegen, 57, een specialiteit van het huis waar niemand in Amsterdam van zal opkijken, is Spaan cynisch over het hoge aantal tegendoelpunten van Ajax dit seizoen (59 in de Eredivisie).

Farioli

Spaan zou ook vrede hebben met de komst van Farioli. Een excentriekeling ooit ingehuurd door De Zerbi op grond van een blog, zo klinkt het. Zowel McKenna als Farioli hebben nog een doorlopend contract bij hun huidige club. Farioli is werkzaam bij OGC Nice, waarmee hij momenteel de vijfde plek bezet in de Ligue 1. Met nog drie wedstrijden te gaan kunnen OGC Nice en Farioli zich nog plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De achterstand op nummer drie Brest, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld, is zes punten. Nummer vier LOSC Lille heeft er vier meer. OGC Nice reist op de laatste speeldag af naar Nice.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denkelijk deze twee personen dan de rest als alles wordt afgewezen met niet doorgaan daarvan. Durft Ajax wel de knoop door te hakken tot de juiste keuze? !!!

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Grappig om te zien dat Ajax fans talentvolle trainers die in hun bloei van hun carrière staan denken dat ze bij hun cluppie trainer moeten/willen worden. Kom op zo’n trainer heeft een wereldprestatie geleverd en moet dan bij zo’n slangenkuil werken? Denk ook eens na en doe dat zo’n trainer niet aan Ajax is een noodlijdende club en noodlijdende fans (fakkels gooien op t veld uit genade) zoek dan ook een noodlijdende trainer past beter in t profiel. Wie weet vinden ze elkaar en kunnen ze volgend jaar zich plaatsen voor Europees voetbal. AZ en Twente gaan met een beetje goed beleid aankomend jaar veel stappen maken. Het wordt lastig genoeg in Amsterdam.

Storm
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Jouw tekst vind ik persoonlijk nóg grappiger om te zien. De kleuterachtige haat straalt er vanaf.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zo’n trainer komt niet naar jou Ajax. Dat is een degradatie terwijl hij net gepromoveerd is haha. En dat is nog grappiger dan de tekst die jij van mij weer grappig vind.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

U bent altijd zo negatief, wat is er aan de hand.

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Al die namen die voorbij komen mag je wat mij betreft doorstrepen, Wim Jonk voldoet helemaal aan het profiel dat bij Ajax past en ik weet ook wel dat hij met problemen is weggegaan maar dat zijn er meer ,Jonk heeft bewezen een goede trainer te zijn met Ajax DNA.

Lb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Spaan moet lekker ze mond houden niemand neem hem serieus walgelijk vent

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Omdat Ipswich Town gepromoveerd is?? Waar haalt die man het toch vandaan hè , het wordt tijd voor Spaan om eens een brain scan te laten maken, begin me nu toch wel zorgen te maken over hem .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen