Ajax dreigt naast twee topkandidaten te grijpen en neigt steeds meer naar derde optie

30 april 2024, 07:46
Foto: © Imago

Ajax dreigt in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer naast de twee topkandidaten Graham Potter én Erik ten Hag te grijpen. De Amsterdammers neigen daardoor 'steeds meer' naar de derde kandidaat op de lijst met potentiële opvolgers van John van 't Schip: de huidige OGC Nice-trainer Francesco Farioli.

Dat schrijft clubwatcher Johan Inan dinsdagochtend in het Algemeen Dagblad. Vorige week werd duidelijk dat de als technisch directeur bij Ajax teruggekeerde Alex Kroes een eerste aanbieding bij Potter had neergelegd, die door de Engelsman van tafel werd geveegd. Deze week verwacht de oud-trainer van onder meer Brighton & Hove Albion en Chelsea een tweede voorstel, weet Inan, maar: "Zowel vanuit de club als vanuit het kamp Potter galmen geluiden door dat het verschil tussen de wensen van het topdoelwit enerzijds en wat de bezuinigende topclub aan de andere kant kan en wil bieden, enorm is. Beide partijen houden er ook rekening mee dat die kloof de komende weken zelfs onoverbrugbaar blijkt."

Artikel gaat verder onder video

Ten Hag
Daarnaast is een terugkeer van Ten Hag, de succesvolste Ajax-trainer in het recente verleden, ook vrijwel uitgesloten. De naam van de Haaksbergenaar is 'nagenoeg doorgestreept', schrijft Inan, "omdat onduidelijk is of hij sneuvelt bij Manchester United én of de voormalige succescoach in dat geval openstaat voor een rentree in de Johan Cruijff Arena." Ten Hag is aan een moeizaam tweede seizoen in Engeland bezig, maar kan die tóch nog afsluiten met een prijs. Op 25 mei, een week na de laatste speelronde in de Premier League, staat hij met zijn elftal op Wembley tegenover stadgenoot Manchester City in de finale van de FA Cup.

Farioli
Ajax neigt door bovenstaande redenen 'steeds meer' naar kandidaat nummer drie op de lijst: Farioli. Met de pas 35-jarige trainer zijn inmiddels gesprekken gevoerd, weet Inan. Financieel is zijn komst in ieder geval een stuk haalbaarder: "Het cv van Farioli, die pas twee jaar in Turkije en Frankrijk op eigen benen staat, is minder indrukwekkend. Maar daardoor is hij voor Ajax ook veel beter betaalbaar dan Potter." Kroes zou Farioli op het spoor zijn gekomen toen hij in voorbereiding op zijn dienstverband in Amsterdam een bezoek bracht aan Manchester United. 'Mensen van INEOS', het bedrijf van Sir Jim Ratcliffe dat een minderheidsaandeel in United heeft én eigenaar van Nice is, zouden zijn naam daar hebben laten vallen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Alex Kroes probeert even vriendjes te maken bij het grote Manchester united om daar even zaken te doen maar ze krijgen straks het afdankertje. Dat is t zelfde als iemand naar de Mercedes Benz occasions gaat om naar auto’s te kijken maar gelijk weggestuurd word naar de buren die nog een leuke Opel Astra uit 2003 hebben staan. Omdat dat meer in zijn categorie valt.

Storm
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Alex Kroes probeert helemaal niks. Er wordt naar een trainer gezocht. Dan ga je bij verschillende kandidaten polsen of ze interesse hebben. Dat is volslagen normaal. En dan is het ook normaal dat kandidaten geen zin hebben of dat het qua geld niet lukt. "even vriendjes te maken" is bullshit omdat je een hatertje bent die niet normaal kan reageren want Ajax werkt als een rode lap op een stier bij jou, zo diep zit het. De puberale zinloosheid van je geschreeuw ontgaat je volledig. Kun je nagaan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Hey Rudolf ik hoorde dat Feyenoord al een nieuwe toptrainer binnen heeft: Van Bommel, maar misschien gaan ze toch voor Frank de Boer. Deze 2 passen precies bij het uitgeholde ploegje uit Zuid. Dus hou maar op met je arrogantie en ga nu eerst lekker genieten van je topploeg.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Alex Kroes die wilt zo graag, op non-actief gesteld maar toch in de skybox zitten te genieten dat er allemaal spandoekjes van hem tevoorschijn kwamen. Hij wilt het beste van het beste neemt niet genoeg met minder kijkt alleen niet naar de kwaliteiten maar als t maar in Engeland getraind heeft. Hij komt me over als een man met een klein piemel syndroom. Achjah elk nadeel heeft zijn voordeel hij zal niet zo snel naar de vrouwen bij Ajax op kantoor een dickpick sturen.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Rudolf lekker laten gaan joh . Ze lopen als hondjes blindelings achter elk nieuweling bij ajax aan . Terwijl alle rode vlaggen weer aanwezig zijn . Je kan na al die onderlingen strijd ,en dat aandelen gezeik . Niet ineens goed samenwerken . Geef je het aan ben je een hater of arrogant. En wordt er gelijk weer gewezen omdat ze geen enkel tegen argument hebben Ze hebben ook totaal niet door ,hoe ze zelf steeds over komen (uitgeholde ploegje etcetc).

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

'Uit positie geluld- en paniekreactie' van je wederom Rudolf21, als je niet meer uit je woorden kan komen dan ga je ordinair schelden. Zo zijn de -echte- Feyenoordsupporters die ik ken (zondag 2 op bezoek gehad) niet, alleen hatertjes als jij en steeds maar tot in lengte van dagen de realiteit uit het oog verliezen en maar blijven haten haten haten, brrrrr......slecht huwelijk, slechte jeugd gehad ? Word toch een keertje positief Rudolf.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Krotje de huichelaar . Je krijgt een koekje van eigen deeg treurwilg . Waar is kc of is dat nu ineens storm ?!. Iedereen met kritiek is een hater boehoe. Ik lok nooit wat uit ik ben zo'n engeltje . Mama ze pesten me boehoe . Krotje in een notedop

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik geniet van de puinzooi bij Ajax en dat ze nu Alex Kroes tot Messias hebben gekroond uit blinde paniek maakt t alleen maar mooier. Dit seizoen duurt nog even voor Ajax kunnen we nog lachen.. in de voorbereiding moeten we even aanhoren dat Ajax weer voor de CL gaat maar dan na 4 wedstrijden wordt het weer huilen en zijn ze ten einde raad. En wordt t weer een prachtig voetbalseizoen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Gtsb, hou eens een keer op met jammeren, huilen en janken. Ik ruik dwars door het internet je angstzweet bij het idee dat Ajax beter gaat worden. Maak je je niet druk man: Ajax de club die voor 112 miljoen poep gekocht heeft eindigt in het rechterrijtje en jouw topclub met een nieuwe toptrainer en nieuwe topspelers gaat koploper worden van de groep, gaat Real Madrid in de 8e finale, gaat Bayern in de kwartfinale, gaat Arsenal in de halve finale uitschakelen en gaat in de finale City verslaan, wat wil je nog meer ? En in de komende jaren gaan er nog 2 sterren naast dat ene sterretje bij komen, zo goed ? Geniet er maar vast van, maar hou dan je kop. Al gewend aan het vertrek van Slot ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Rudolf21: "Ik geniet van de puinzooi bij Ajax en dat ze nu Alex Kroes tot Messias hebben gekroond uit blinde paniek maakt t alleen maar mooier." Ik geniet van het vertrek van "de 'Messias Slot en zijn staf" bij Feyenoord. Om maar te zwijgen van enkele spelers. Wen er maar vast aan. Het uitlachen gaat retour richting de successupporters zoals jij en je maatje gtsb de komende tijd, niet voor de echte supporters bestemd !!!, zij verdienen het niet, maar jij hatertje dik wel.

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Zie jij hoe ziek je mentaal bent. Nu is Storm ineens King Crimson, ha ha ha. Paranoïde. Die Storm reageert beschaafd en niet hatelijk als jij door je grote ziekelijke jaloezie. Oh er breken mooie voetbalmaanden aan, ook zin in gtsb ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Poeh gtsb, lees eens een paar keer de reactie van Laurens over/op Rudolf, slaat ook op jou sfeerverzieker. Gewone reacties geven kunnen jullie niet, alleen maar schelden en afzeiken. Trouwens gtsb ik stelde je al veel keren voor om als jij mij een naar persoon vindt, dan aan de redactie te vragen om mijn account te gaan verwijderen. Heb je het al gedaan ? Doen.

CG
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De zwakke punt van Ajax blijft altijd dat ze zaken/transfers nooit snel willen afhandelen. Dit is meer dan 15 jaar het geval !!!

haike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

ik geef ze geen ongelijk!! wie wil nu bij dit zwakke ajaks spelen of trainen?? ze lopen allemaal weg omdat het zo een teringzooi is!!!

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax wacht zeker altijd te lang straks een paniek trainer er weer voor zetten belanden ze weer een een droevig seizoen

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Het komt zoals het komt, kan goed of slecht(er) zijn, maar wij zien het wel bij Ajax, niemand weet het zeker, dit geldt voor alle 18 ploegen van de ED en dan ook voor -alle-.

Laurens1
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Rudolf H, je blijft je profileren als menselijk afval, dat wij al jaren om jouw clubje lachen met dat armoedige ene sterretje ontgaat je nog steeds. Jij hebt geen plaat voor je kop maar een schutting van gewapend beton. Nu begrijp ik dat als je een echte Feyenoord fan bent dit ook moet hebben. Jaren lang hebben jullie wanstaltige resultaten geboekt, het voetbal was meestal niet om aan te gluren, enkel met hulp van de scheidsrechter en het voor het grotendeels hersenloze publiek, werd er wel eens een resultaatje geboekt! Die oude tobbe waar jullie in spelen gewoon lachwekkend, maar het ergste, is nog onveilig ook. Nee jou past meer bescheidenheid, met je domme orale drek, welke je naar buiten spuugt zet je jezelf zo enorme te kakken. Ieder wel nadenkend mens ziet en leest dat we hier met een randdebiel te maken hebben, welke zich wekelijks bij de politie moet melden en een dwangbuis behoort te dragen in het openbaar! De shock-therapie heeft kennelijk ook nog weinig geholpen, vraag eens of ze het voltage niet wat kunnen opschroeven, bij jou kan er toch niets meer kapot Rudolf H.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen