‘Voormalig topverdediger in beeld om Tuchel op te volgen bij Bayern München’

21 mei 2024, 09:29
Foto: © Imago

Vincent Kompany staat op het lijstje bij Bayern München om Thomas Tuchel op te volgen. Volgens Fabrizio Romano is de Belg één van de namen die is genoemd door de directie in Beieren.

Bayern München is al sinds februari bezig met de zoektocht naar een nieuwe trainer, maar dat wil nog niet heel erg vlotten. De Duitsers hebben onder anderen pogingen gedaan bij Julian Nagelsmann, Roberto De Zerbi en Xabi Alonso, maar dat mocht niet baten. Onlangs leek het erop dat Tuchel toch aan zou blijven, maar in aanloop naar zijn laatste wedstrijd sprak hij uit echt te vertrekken.

Artikel gaat verder onder video

Voor Bayern geldt Kompany nu als een serieuze optie en wordt zijn naam inmiddels intern besproken. De Belg, die momenteel voor de groep staat bij Burnley, eindigde dit seizoen op de negentiende plek in de Premier League. Daarmee degradeert zijn ploeg naar de Championship. Desondanks staat hij dus op het lijstje bij de Duitse topclub.

Naast Bayern zou ook Brighton & Hove Albion interesse hebben in de diensten van Kompany. De ploeg uit het zuiden van Engeland heeft afscheid genomen van De Zerbi en ziet de Belg, ondanks de degradatie, als kandidaat om hem op te volgen. Volgens Romano hebben the Seagulls hierover nog geen beslissing genomen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Matthijs de Ligt loopt leeg na bizarre arbitrale beslissing: ‘Het is een schande, dit is ongelofelijk!’

Matthijs de Ligt is pislink na de uitschakeling met ‘zijn’ Bayern München in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hah, Vincent Kompany, ? In het verleden omstreden in België en momenteel coach van subje/middenmotertje in de PL. Hij moest wel hard lachen toen Oranje in het verleden zich niet kwalificeerde voor een toernooi, maar hij is wel liefhebber van voetballers uit de ED, dus wie weet koopt hij enkele clubs van bij ons leeg als hij coach van Bayern wordt/is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen