Anwar El Ghazi trommelt Nederlandse voetballegendes op voor benefietwedstrijd

3 mei 2024, 15:33
Foto: © Imago

Anwar El Ghazi heeft een flink sterrenensamble weten te verzamelen voor de benefietwedstrijd die hij organiseert om geld op te brengen voor de slachtoffers in Gaza. Op 1 juni verschijnt de oud-Ajacied in Londen aan de aftrap van een charitymatch die hij samen met Nujum Sports organiseert. Onder andere Robin van Persie, Donny van de Beek, Boy Waterman en Ibrahim Afellay.

El Ghazi organiseert de wedstrijd samen met Nujum Sports, wat een organisatie is die zich inzet voor het mentale welzijn van islamitische sporters. Het team van de organisatie speelt tegen het team van de 28-jarige buitenspeler. Over een stadion in Londen is nog niks bekend, maar de line-up is al wel uit de doeken gedaan. Voor Nujum spelen meer internationale helden zoals Bacary Sagna en Halil Dervisoglou. Aan de kant van El Ghazi staan, voor de meeste voetbalvolgers, veel bekende namen.

Artikel gaat verder onder video

CEO van Nujum Sports, Ebadur Rahman, is blij met het evenement in Londen, zo vertelt hij op de website. “Alle kinderen moeten worden beschermd en verzorgd, ongeacht hun sociaaleconomische achtergrond, etniciteit of geloof. Onze zorgplicht gaat verder dan grenzen en we moeten nu in actie komen om ervoor te zorgen dat onze reactie oprecht, impactvol en urgent is. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Anwar El Ghazi voor zijn inzet voor dit initiatief en voor zijn moed om zich uit te spreken tegen onrechtvaardigheid en op te komen voor alle Palestijnse kinderen.”

El Ghazi XI Squad: Boy Waterman, Jeremiah St. Juste, Jean-Paul Boëtius, Khalid Boulahrouz, Jaïro Riedewald, Adama Traoré, Anwar El Ghazi, Hamza Choudary, Abdoulaye Doucoure, Donny van de Beek, Robin van Persie, Mounir El Ouazizi, Kortney Hause, Ibrahim Afellay, Ricardo Kishna, Björn Engels.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 UEFA strooit na afloop extra zout in de wonden van FC Barcelona

Het werd voor FC Barcelona nog een stukje pijnlijker na de uitschakeling door Paris Saint-Germain in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nederlandse voetballegendes? Alleen over Van Persie praten ze nog over 30 jaar. Voor de rest staan er een paar "oooow ja" spelers tussen en de rest is meer "ow ja?"

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Persie?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Legendes is inderdaad wel een beetje overdreven, ook naar mijn mening

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Legendes?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen