‘Ajax wil nieuwe hoofdtrainer volgende week presenteren: door één naam een streep’

4 mei 2024, 08:06
Foto: © Imago

Ajax hoopt volgende week bekend te kunnen maken welke hoofdtrainer met ingang van volgend seizoen voor de groep staat. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf zaterdagmorgen althans. Volgens de verslaggever waren de Amsterdammers bereid te wachten op Erik ten Hag, maar nu het er alle schijn van heeft dat de voormalig succestrainer ook volgend seizoen werkzaam is bij Manchester United, wordt het mogelijk Graham Potter óf Francesco Farioli.

De invulling van het hoofdtrainerschap houdt de gemoederen al weken, zo niet maanden bezig in Amsterdam. John van ’t Schip nam eind vorig jaar het stokje over van de opgestapte Maurice Steijn, maar bij diens aanstelling werd al duidelijk dat het de bedoeling was dat er in het nieuwe seizoen een andere naam op de bank zou gaan zitten. Volgens Verweij was Ten Hag de droomkandidaat van technisch directeur Alex Kroes, maar eerder deze week kwam naar buiten dat de Tukker zeer waarschijnlijk hoofdtrainer blijft van Manchester United. De Amsterdamse clubleiding zou nu ook ‘beseffen’ dat een terugkeer van Ten Hag een ‘lastig verhaal’ wordt.

Artikel gaat verder onder video

Ajax rest niets anders dan te kiezen uit de twee overgebleven kandidaten Potter en Farioli, zo schrijft Verweij. Potter wordt al voor een langere tijd nadrukkelijk gelinkt aan de functie van hoofdtrainer in de Johan Cruijff ArenA. De Engelsman maakte in het najaar van 2022 de overstap van Brighton & Hove Albion naar Chelsea, maar werd door die club een paar maanden later alweer op straat gezet. Potter zit sindsdien zonder werkgever. Het Algemeen Dagblad meldde onlangs nog dat Potter een eerste voordeel van Ajax had afgeslagen, maar dat betekent dus niet dat hij niet meer in beeld is. Verslaggever Tim van Duijn van Voetbal International beweerde nog dat de Brit de ‘nummer één’ kandidaat is om Van ’t Schip te vervangen.

Farioli is eveneens in beeld voor het hoofdtrainerschap in Amsterdam. Hij is momenteel werkzaam bij OGC Nice, waar hij nog een doorlopend contract heeft. Voor hem zou Ajax dus een transfersom moeten betalen. Volgens Verweij is er op dit moment geen topfavoriet voor de functie van hoofdtrainer in Amsterdam. Hoewel velen er vanuit gaan dat de bij Chelsea ontslagen Potter nu op 1 staat en OGC Nice-coach Farioli het alternatief is, zeggen bronnen rondom de onderhandelingen dat het fifty-fifty is er op twee borden tegelijk wordt geschaakt. Daarmee hanteert de kersverse technisch directeur Kroes de ‘Engelse methode, wat er simpelweg op neerkomt dat er met meerdere kandidaten wordt gesproken om een ‘goede onderhandelingspositie te houden’. Zit de een financieel te hoog in de boom, dan wordt geschakeld naar de volgende.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik ben benieuwd wie de nieuwe hoofdtrainer gaat worden hopelijk een trainer met status

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Je kunt beter een coach hebben die past . Die het spel speelt wat het beste past bij de selectie die je gaat samenstellen met de technische leiding . Het lijkt er nu meer op dat er een spannende buitenlandse naam moet komen . Dan zijn de meeste fans weer blij. Het technisch gedeelte van ajax zit er ook maar net ,en zit gek in elkaar . Kroes,lang en beukers ?. Ik denk dat ajax beter kan kiezen voor ervaring ,en relatief zekerheid qua coaching . Ik vind het ook wel raar dat mensen (en dan heb ik het niet alleen hier). Blij worden van Farioli ,terwijl niemand hem kent. Tenminste ik neem niet aan dat er mensen elke week naar nice kijken

AJAX72
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Frank de Boer

Dug out
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ik hoop dat Farioli het wordt. Potter lijkt niet erg enthousiast te zijn. Verweij (Telegraaf) vindt dat Potter de indruk geeft dat Ajax ok is, maar een betere club de voorkeur heeft. Ook vraagt hij een torenhoog salaris. In deze geef ik Verweij gelijk.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Potter wacht liever op een club als Feyenoord. Een stabiele topclub in Nederland met goed beleid, en de beste jeugdopleiding. Heeft ie zelfs minder salaris voor over.

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Laat maar weg blijven rudolf .

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Rudolf21 kleuter jij heb echt een paar corrigerende tikken nodig bloedzuiger

AJAX72
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Frank de Boer terug halen

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik denk eerder dat Ajax geen keuze heeft maar de enige die nog wilt wordt het. Grappig om te zien dat ze in Amsterdam denken dat ze nog status hebben.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Er zullen best trainers naar ajax willen . Maar ajax wil de fans pleasen met een spannende buitenlandse trainer . Farioli kent niemand en potter is een gekkie als je op internet ff kijkt hoe de man is .

Storm
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Vriendje van gtsb soms? Die gister door meerdere personen werd aangesproken vanwege zijn volslagen misplaatste reactie? Reageer gewoon normaal joh. Niemand zit te wachten op je kleuterige afzeikreacties! Doe gewoon volwassen joh.

Storm
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ajax wil de fans pleasen is helemaal nergens op gebaseerd. Want wat weet jij daar nou van? Ik denk nul komma nul. Je bent overduidelijk een anti-Ajax gastje die komt haten. En het is best normaal als een club niet je club is, maar de manier waarop je schrijft is echt puberaal. Nergens voor nodig. Iedereen heeft zijn voorkeur qua club maar je kunt best met respect reageren.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Storm jou reacties zijn wel normaal ????!!!. Ik werd aangesproken door klantenservice een account die ik respecteer . Verder geef ik gewoon mijn mening en wat jij er van vindt boeit me niet echt . Ik zit hier niet om door mensen aardig gevonden te worden . Trouwens zijn krotje en ajax 2 aparte onderwerpen voor mij . Als je verder ziet wat er bij ajax gebeurd kun je moeilijk positief zijn . Gelukkig zien veel ajacieden dat wel . Dat anti ajax gezeur dat is pas kleuterig . Kritiek is geen haat . Heb hier ook al vaker gezegd dat ajax en feyenoord elkaar nodig hebben . Dus een goed ajax is leuker en beter voor feyenoord dan wat het nu is . Beetje elkaar jennen ook gewoon prima . Als ajax met f de boer zou komen zoals jij zelf aangeeft . Zou ik wel positief zijn .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verder storm mocht Feyenoord( wat ik niet verwacht) een van deze 2 opties aanstellen als coach . Zou ik hetzelfde reageren . Maar goed misschien moet iemand jou eens aanspreken . Want je bent aan het zoeken en mij haat in de schoenen proberen te schuiven

Storm
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik zie genoeg mensen volkomen normaal reageren op allerlei berichten. En die formuleren hun kritiek ook op een normale manier waar geen greintje belachelijkmakerij of spot in zit. Of gefantaseerde opmerkingen als "Ajax wil de fans pleasen" wat je gewoon zelf verzint. Ik kom hier nog niet lang maar lees al een tijdje mee voordat ik ging typen. Jij, Rudolf21 en Haike zijn hier echt de stoorzenders en de afzeikers met negatieve commentaren , dat is mij 100% duidelijk. De rest zal dat ook wel in de gaten hebben. Ze hebben je niet voor niks gezegd dat je eens moet ophouden met je kleutergedrag. Dus nogmaals: reageer op een normale manier of laat het achterwege. Dat is beter voor de sfeer en komt een stuk volwassener over.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel toevallig dat alleen Feyenoorders de boel verstoren volgens jou . Voor iemand die hier 'net' zit 😉 grote woorden . Wat ik al zei ik waardeer hier sommige accounts . Dus ook niet alle accounts die wat zeiden . Ik handel daarna maar geef verder gewoon mijn mening ,wat jij ook vindt Blijkbaar ben jij zo'n iemand die liever een site wil waar iedereen het met elkaar eens is ,en elkaar naar de mond praat Netjes discusseren tot je erbij neervalt . Ik meer van kantinepraat . Succes ermee gozer.

KROTJE
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Wil je mij Krotje er buiten laten gtsb, totaal geen behoefte aan je opinie over mij. Stoppen er mee.

Storm
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Als je me werkelijk gaat vertellen dat Rudolf21 en Haike hier normaal reageren dan moet je je cht eens laten nakijken. Buiten dat interesseert het me totaal niet voor welke club iemand is. Het gaat om respectvol en fatsoenlijk reageren zonder iemand of een club af te zeiken. Het niet met iemand eens zijn kun je ook op een normale manier uiten.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje dan moet je bij je 'vriend' storm zijn . Die hier mij erbij haalt . En gister erbij sleept . Ik heb gister verteld aan gewaardeerde accounts wat ik ging doen . Dat heb ik gedaan . Wat niet betekend dat ik geen mening meer mag hebben . Dus vertel je vriend storm maar dat hij jou en mij met rust laat

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Storm pot verwijt de ketel was het toch . Als je het hele verhaal niet weet bemoei je er dan niet mee .

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

gtsb, Storm ken ik niet en het interesseert mij niet wat je beloofd hebt alsof het er voor mij toe doet, maar ik wens geen onderwerp van jou te zijn. Storm is mans en flink genoeg en hij kan zichzelf heel goed verdedigen. Niemand verbiedt je je mening te geven maar doe het zoals de meesten hier op een volwassen normale correcte manier, zo niet dan krijg je tot in lengte van dagen flinke tegen reacties. Laat de sfeer hier gezond. Over en weer scherp reageren mag, maar niet respectloos en provocerend. Er zijn hier al enkele reageerders die er hun beroep van maken en niets anders kunnen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje niet schijnheilig doen joh . En storm ken je niet !? laat me niet lachen . Ik heb hier in dit hele onderwerp niks verkeerd gedaan of gezegd . En je komt en begint zelf wederom weer Rob!

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Geniepige schijnheiligheid is jouw grootste uitvinding gtsb en gebruik dat niet tegen mij. O ja ik vergeet chronische achterdocht en wantrouwen. Voor jouw record: "nee ik ken Storm niet, ik zou hem wel eens willen spreken over de verpeste sfeer hier op FCUpdate".

Waarom19
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik hoop een trainer die spelers als Rensch, Taylor en Hato op de bank zet en het tikkie terug voetbal voor goed stopt. Ajax zou aanvallend en flitsend voetbal moeten spelen en aanvallers op snelheid laten aanvallen. En aan wijsneus Mike Verweij heb ik niks .

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Dit is mijn hoop ook Waarom19. Wij moeten af van dat gezeur over 'opbouwen' van zowel de keeper/verdedigers (tikkie terug) als van het middenveld (Taylor) voor de aanvallers, dat toch niet vaak lukt. Ik denk terug aan die super grandioze pass van Kroos op Vinicius bij het eerste doelpunt tegen Bayern dat is pas een aanvallende opbouw. Rensch Taylor en Hato kunnen die niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Van 2 voor de Ajax-entourage onbekende coaches, krijgt Farioli van mij gevoelsmatig de voorkeur. Hij is jong en de historie bewees dat ook Guardiola, Klopp, Tuchel, Nagelsmann, Xavi, nu de Rossi bij Lazio, Unay Emery, Arteta als 'broekies' begonnen waren. Farioli heeft wat ervaring opgedaan in Franse voetbalwereld. Hopelijk neemt hij wat betaalbare nuttige spelers voor Ajax mee en die zijn daar zat, bij ons die bekend zijn : Sangaré, Haller, Boscagli en nog enkele. In de Bundesliga werd/wordt een deel van de clubs bevolkt door top Franse voetballers o.a. Coman, Choupo Mouting en nog een heleboel andere. Ajax moet zich meer gaan focussen op de voetballers uit Frankrijk, ze zijn atletisch, speltechnisch goed en mentaal gehard. Potter komt op mij te arrogant, te ijdel voor. Ik ben er niet zo zeker van of hij voor Ajax de juiste man zal zijn, voordeel van de twijfel. Er is wel 1 strikte voorwaarde: er moet een nieuwe Ajaxwaardige spelersgroep komen, of uit de lengte of uit de breedte al kost het geld. Uiteindelijk zijn de spelers die de ballen tegen de netten van de doelen van de tegenstanders er in moeten rammen en de spelersgroep zorgt voor de broodnodige punten. Coach en spelersgroep moeten in hun doelstelling en visie homogeen zijn. Ajax heeft een verplichte taak: imagoverbetering en de oude status zo snel als mogelijk herstellen. Het begint er op te lijken dat door het nieuwe trio van Ajax er meer beweging komt, of die succesvol is kan je nu nog niets van zeggen. Ik verheug me op het nieuwe seizoen.

AJAX72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Frank de Boer terug halen gelyk

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Frank de Boer heeft geen tijd, hij moet zijn dochter met haar meubelzaak helpen ha ha ha.

Blackie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

ajax zit sowieso in het verdoem hoekje, dus een onbekende trainer is mijn keuze, dus die italiaan lijkt mij. Maar er is er nog een vrij die vocaal wel bij ajax past , wat dachten jullie van Mourinho !!!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ja Mourinho is voor het nieuwe Ajax mijn droom kandidaat. Hij is sensationeel gestoord, maar als man is hij een kerel die tegenover die watjes moet staan en ze stuk voor stuk bij hun taas moet grijpen en hen vertellen wat de bedoeling is. Al is het maar voor 1 1/2 seizoen Mourinho is mijn voorkeur en wens. Mourinho is zo'n soort Van Gaal, hij was ook assistent/vertaler van Louis geweest. Vroeger had je bij Feyenoord Ernst Happel met zijn "kein Geloel" die spelers als Van Hanegem, Wim Jansen, Israël, Laseroms, Beertje Keyermaat de baas was. Ook Simeone is een gestoorde maar gepassioneerde coach, prachtig. Helaas zijn beiden voor Ajax van nu niet haalbaar, maar ik mag toch wel aan ze denken ?

balletje rond
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Frank de Boer terug, en niet meer zeveren over al die omhoog gevallen namen wat een zootje ongeregeld is dat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Frank de Boer is trikkie, want Ajax wordt dan verdacht van competitievervalsing en belangenverstrengeling, omdat Stengs en scheidsrechter Joey Kooy zijn schoonzonen zijn. Grapje ha ha.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@krotje bijkomend voordeel is dan wel dan Kooij geen wedstrijden meer van ajax mag fluiten door zijn band met de boer. Denk dat elke club dat wel zou willen 😂

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@Klantenservice, mijn reactie was ook als grapje tussendoor bedoeld, voor het overige zal het mij een worst zijn hoe of wat met Frank de Boer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen