Alex Kroes weet wat hem alsnog kan vloeren bij Ajax: 'Dan dien ik mijn ontslag in'

26 april 2024, 00:01
Foto: © Imago

Als de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hem schuldig acht van handel met voorkennis, zal Alex Kroes zijn ontslag indienen bij Ajax. Dat vertelde Kroes donderdagavond volgens Voetbal International op de ledenvergadering en vervolgens ook voor de camera van ESPN.

“Ik heb dat zelf voorgesteld”, maakt Kroes duidelijk bij ESPN. “Vanaf minuut één heb ik gezegd: als de AFM vindt dat ik een ernstig strafbaar feit gepleegd heb, dan neem ik alle consequenties. Mensen hoeven voor mij niet te liegen en bedriegen.”

Artikel gaat verder onder video

Kroes heeft spijt van zijn aanschaf van aandelen, vlak voor zijn aanstelling als algemeen directeur. “Ik weet wat ik op dat moment gedaan heb. Als ik dat terug kon draaien, dan had ik op 26 juli niet die aandelen gekocht. Maar dat het voorwetenschap is, laat de AFM dat alsjeblieft bepalen. Ik heb alle details bij hen neergelegd, daar wacht ik rustig op. Gelukkig kan ik gewoon aan het werk.”

Eerder op de donderdag werd bekend dat Kroes per direct terugkeert bij Ajax in de rol van titulair technisch directeur. Zolang het onderzoek bij de Autoriteit Financiële Markten loopt, zal hij dus titulair directeur zijn.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer verwijst Ajax-standpunt van Marco van Basten op pijnlijke wijze naar de prullenbak

Ronald de Boer is het niet met Marco van Basten eens dat er de afgelopen seizoenen te weinig talenten zijn doorgebroken bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor zijn aanstelling ? Dan heeft Ajax geen poot om op te staan .

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat die man lekker zijn werk doen waar hij voor gehaald is!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen