Ronald de Boer verwijst Ajax-standpunt van Marco van Basten op pijnlijke wijze naar de prullenbak

15 april 2024, 21:35
Foto: © Ziggo Sport

Ronald de Boer is het niet met Marco van Basten eens dat er de afgelopen seizoenen te weinig talenten zijn doorgebroken bij Ajax. De Boer vindt dat er in het 1e elftal van Ajax momenteel voldoende spelers uit de eigen jeugdopleiding rondlopen en ziet dat het aantal spelers die uit de eigen jeugdopleiding afkomstig zijn bij andere clubs niet veel hoger ligt.

Van Basten heeft zich in het programma Rondo op Ziggo Sport vaker kritisch uitgelaten over de doorstroom van spelers uit de jeugdopleiding van Ajax naar het 1e elftal. Maandagavond deed de analist dat opnieuw: "Ik vind dat Ajax vroeger altijd veel talenten had en de afgelopen jaren zie ik weinig talenten. Ik vind er heel weinig lopen waarvan je zegt: dat is een pareltje. Daar staat Ajax toch bekend om", stelt Van Basten. De Boer is het niet eens met zijn collega-analist.

Artikel gaat verder onder video

"Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ajax heeft Jorrel Hato van achttien jaar, Kristian Hlynsson, Brian Brobbey, Kenneth Taylor vanuit de eigen jeugdopleiding", somt de analist een aantal spelers die uit de opleiding van Ajax afkomstig zijn en momenteel in het eerste elftal spelen op. "Silvano Vos kwam erin", voegt De Boer nog toe. "Jij hebt het over AZ, dat heeft dertien procent aan spelers uit de eigen jeugd erin staan. Eerder was het vijftig procent, nu is het helemaal niks", maakt De Boer zijn collega duidelijk.

De uit Hoorn afkomstige analist ziet geen grote verschillen tussen de Ajax-jeugdopleiding van nu en die van tien jaar geleden, zo stelt hij: "Nu wint Ajax bijvoorbeeld de Future Cup, dat geeft nog geen garanties hoor, maar de 013-1 en 014-1 zijn ook een van de beste lichtingen die ze ooit hadden", schetst de analist de toekomst van de Amsterdammers rooskleurig.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Taylor: 'Daar wil ik liever niet op ingaan, als u dat begrijpt. Dankuwel'

Kenneth Taylor ging een onderwerp uit de weg op de persconferentie na Ajax - FC Twente. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik zag Jong Ajax vanavond en daar word ik niet vrolijk van. Ze hadden wel gewonnen, maar dat is ook alles. Wat een sulletjes met weinig perspectief: Martha, Vos, Gooijer en nog enkele andere, zij zijn in mijn beleving voor later niet bruikbaar. Van Basten heeft gelijk, de laatste 2 jaren is er geen goede doorstroming en als ze er waren dan hadden ze de minder kwalitatieve plekken bij A1 kunnen opvullen, maar helaas. Het is niet des Ajaxs, moet hier hard aan gewerkt worden.

Jamie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Inderdaad, 013 en 014, daar zal nog best het één en ander van afvallen. Vraag is ook of ze tegen die tijd de kans krijgen of dat Ajax blijft doorgaan op deze weg: kopen. Het lijkt de laatste jaren dat de club alleen bezig is zsm zoveel mogelijk cashen. Dus koop redelijke bekende spelers, gebruik ze twee jaar en dan hopen op klappers ala Tagliafico Anthony en consorten.

Vito
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

De halve jeugd opleiding is nu weg bezuinigd. 0-16 nog maar 1 team per leeftijd.

Dug out
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dit onderwerp is voor de 2e keer ter sprake gekomen. De 1ste keer zei Van Basten dat Brobbey een technische betere speler zou zijn als hij betere trainers had in de jeugd. Ronald was een van die jeugdtrainers! Hij zal natuurlijk nooit toegeven dat hij Brobbey nooit echt beter heeft gemaakt en een steekje heeft laten vallen. Marko heeft gewoon gelijk…

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Laten we maar eerst afwachten wie nu wél de volgende / nieuwe trainer gaat worden. Dan kan er echt gewerkt worden naar betere Ajax lijkt mij !!!

Blackie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

inderdaad CG lijkt mij ook. maar zoals jij ook wel leest bij de fcupdate is het alleen maar prijs schieten op ajax, terwijl er bij andere clubs ook genoeg gebeurd. (het is maar wat je lezen wil.)

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Blackie, dat prijsschieten op Ajax daar heb je gelijk in. Ook snap ik het volgende niet, Ajax is toch niks in de ogen van velen en toch is Ajax nog steeds het onderwerp.

Jamie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Blackie, niet zo beginnen, alle clubs die in de hoek zitten waar klappen vallen zijn onderwerp van gesprek. En laat dat zielig gedoe alsjeblieft achterweg, toen het slecht ging met Twente, dagelijks topic, Vittes, komen niet uit de bladen, PSV vorig seizoen, dagelijks na het gedoe rond Vandeman. Dus fan blijf je in voor en tegenspoed en dan moet je hier ook tegen kunnen. PSV wacht 6 jaar op hun titel, hebben genoeg gezeik gehad, en nu het goed gaat komen ze terloops in bepaalde uitzendingen. So be it. Succes it up en go on. Dat is mijn motto. En…aan het eind van de it zal er nog lang geschreven worden over je Ajax, de Godenzonen….

jurgen😎
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Effe niet vergeten dat bij de grote Nederlandse clubs de pareltjes soms ook weggekocht worden door engelse clubs .en dan in het niets verdwijnen bij de reserves en het 2e .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jurgen hoe ziet de doorstroming bij jullie eigenlijk ? Tot nu is Hartmann de enige revelatie van de laatste lichting, die Milambo is hij de komende sterkhouder misschien ? Waar is Zechiël is toch een aardige jonge speler ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen