Opstelling Ajax: Van ’t Schip zet teruggekeerde sterkhouder direct in de basis

5 mei 2024, 13:20   Bijgewerkt: 5 mei 2024, 14:08
Foto: © Imago

Jordan Henderson keert zondagmiddag op bezoek bij FC Volendam terug in de basis bij Ajax. De middenvelder ontbrak sinds eind maart met een spierblessure, maar is inmiddels weer fit. Ook Steven Berghuis zit weer bij de selectie, maar hij neemt plaats op de bank.

Achterin houdt John van ’t Schip vast aan dezelfde namen als in het thuisduel met Excelsior (2-2). Dat betekent dat Ajax weer met vier verdedigers aantreedt. Hierdoor zal Kenneth Taylor, die de afgelopen periode regelmatig als linkervleugelverdediger fungeerde, weer op het middenveld staan.

Artikel gaat verder onder video

Taylor zal het middenveld gaan vormen samen met Sivert Mannsverk en Jordan Henderson. Laatstgenoemde ontbrak de afgelopen periode met een blessure, maar mag zich bij zijn terugkeer in de wedstrijdselectie door de schorsing van Benjamin Tahirovic tegen FC Volendam direct vanaf de aftrap laten zien. Tahirovic pakte tegen Excelsior zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Voorin moet Ajax het stellen zonder de eveneens geschorste Steven Bergwijn. De aanvaller kreeg tegen Excelsior een rode kaart nadat hij de doorgebroken Mimeirhel Benita tegen de grond werkte. Door het ontbreken van de aanvoerder mag Chuba Akpom vanaf de aftrap meespelen. Hij vormt samen met Brian Brobbey en Mika Godts de voorhoede.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Henderson, Mannsverk; Akpom, Taylor, Godts; Brobbey.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’

Steun voor Alex Kroes van een oud-speler van Ajax. "Als hij weer structuur kan krijgen in die club, dan gaat hij straks ook als gevierd man naar buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Moet te doen zijn 1-5

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax speelt uit hè.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen