Süleyman Öztürk ziet nieuwe Oranje-kandidaat en krijgt zeer cynische reacties

25 april 2024, 21:24
Foto: © Imago

Süleyman Öztürk zou het begrijpen als Guus Til in de aanloop naar het EK in beeld komt bij het Nederlands elftal. Donderdagavond kwam de aanvallende middenvelder van PSV tot twee doelpunten tijdens de historische 0-8 overwinning op sc Heerenveen.

"Als de huidige Wijnaldum een optie is voor Oranje, dan moet de huidige Guus Til toch ook weer in aanmerking komen. Een voetballer met verborgen kwaliteiten", schrijft de columnist van Voetbal International op X.

Artikel gaat verder onder video

Til speelde in het verleden al vijf interlands, waarin hij eenmaal scoorde. Dat doelpunt maakte hij op 7 september 2021 tegen Turkije (6-1 zege), tot op heden zijn laatste interland voor Oranje.

De suggestie van Öztürk voor een mogelijke rentree van Til valt bij veel voetbalfans verkeerd. “Mensen doen cynisch, maar hier ben ik het wel mee eens. Kwaliteiten die niet snel opvallen, maar wel degelijk aanwezig zijn. Zo kan Guus Til bijvoorbeeld heerlijke erwtensoep maken”, schrijft iemand bijvoorbeeld.

"Je kan ook wel iets minder omslachtig zeggen dat Wijnaldum niet meer in het Nederlands elftal thuishoort", stelt een ander. Toch krijgt Öztürk ook wat steun. “Is echt een onderschatte speler bij PSV, zeker dit jaar. Scorend vermogen, maar vooral tactisch gezien bij het drukzetten op de tegenstander en het diep gaan in balbezit is deze Guus Til goud waard.”

Vind jij Guus Til rijp voor een terugkeer in Oranje?

Laden...
271 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij zegt dit afgaande na deze wedstrijd, het is wat mij betreft een slechte voorzet .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen