Bijzonder tijdperk ten einde: Marco Reus en Borussia Dortmund na 12 jaar uit elkaar

3 mei 2024, 15:04
Foto: © Imago

Marco Reus vertrekt na twaalf jaar bij Borussia Dortmund, zo meldt de Duitse club via de officiële website. De aanvoerder en de club zijn onderling overeengekomen dat het aflopende contract niet wordt verlengd. Zodoende komt er een einde aan een bijzonder tijdperk bij BVB.

“Beste supporters, twaalf jaar lang mocht ik in dit prachtige stadion spelen en heb ik mijn halve leven gegeven voor deze club”, begint Reus in een afscheidsvideo op het X-kanaal van Borussia Dortmund. “We hebben veel ups en downs beleefd, vooral hoogtepunten mijns inziens, maar de club en ik zijn tot het besluit gekomen om mijn contract niet te verlengen.”

Artikel gaat verder onder video

“Ik ben heel dankbaar dat ik voor deze club heb mogen spelen. Voor mij was het heel belangrijk om dit nieuws zelf als eerste aan jullie te melden”, vervolgt de 34-jarige middenvelder, die nog wel één belangrijk doel heeft voor dit seizoen. “We willen naar Wembley en we willen daar de grote trofee naar Dortmund brengen. Door deze beslissing kunnen we ons met zijn allen richten op die belangrijke doelstelling.”

Borussia Dortmund staat in de halve finale van de Champions League tegenover Paris Saint-Germain. Het heenduel werd afgelopen woensdag met 1-0 gewonnen door de Duitsers, volgende week dinsdag wacht de return in het Parc des Princes.

Reus speelde van 1995 tot het begin van 2005 in de jeugdopleiding van Borussia Dortmund en keerde in de zomer van 2012 vanuit Borussia Mönchengladbach terug bij Die Borussen. De aanvallende middenvelder speelde tot nu 424 wedstrijden voor Borussia Dortmund en was daarin goed voor 168 doelpunten en 128 assists.

Het is onduidelijk waar Reus zijn carrière gaat vervolgen. BILD meldde onlangs dat een binnenlandse transfer het meest aannemelijk is en dat een terugkeer bij Borussia Mönchengladbach voor de hand ligt. De 48-voudig Duits international speelde tussen 2009 en 2012 ook al voor de club uit Mönchengladbach.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Josep Guardiola zet Bayern München-smaakmaker bovenaan verlanglijst'

'Josep Guardiola wil voor een absolute transfershock zorgen: man van 95,7 miljoen moet naar Manchester City komen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Is Reus misschien nog voor Ajax bruikbaar ? Zo maar een gedachte.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen