Jürgen Klopp: 'Dat is een misdaad! Ik wacht totdat Amnesty International eens achter ze aan gaat'

3 mei 2024, 13:22
Foto: © Imago

Jürgen Klopp, die aan het einde van het seizoen vertrekt als coach bij Liverpool, benadrukt nog maar eens een keer dat de voetbalkalender té vol is. Gisteren heeft de coach van de Engelse grootmacht naar het Conference League-duel tussen Aston Villa en Olympiakos zitten kijken, en viel hem op dat de spelers meer rust nodig hadden. Klopp verklaart zijn nader tijdens een persmoment voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Naast de 38 wedstrijden in de Premier League hebben de Engelse clubs ook nog wedstrijden in de EFL Cup, FA Cup en Europese toernooien als ze daar actief zijn. “Ik heb Aston Villa zien verliezen en dat zou kunnen betekenen dat er geen enkel Engels team in de finale van een Europees toernooi zal staan. Moeten we ons niet eens afvragen of we de spelers eens wat minder moeten belasten? Iemand moet de spelers helpen.”

Artikel gaat verder onder video

Sommigen zeggen dat de spelers betaald worden om te voetballen, maar Klopp ziet dit net even anders. “Voetbal betaalt hén. Neem dat nu van een oude vertrekkende man aan. Het is een algemeen probleem en ze durven zelfs clubs te laten spelen op donderdag, zondag, woensdag en dan nog eens zaterdag om 12.30 uur. Dat is een misdaad! Ik wacht totdat Amnesty International eens achter ze aan gaat.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vitesse-supporters krijgen teleurstellend nieuws: 'Vanuit financieel oogpunt noodzakelijk'

Fans van Vitesse betalen volgend seizoen, ook als de club degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie, dezelfde prijs voor een seizoenkaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat ze zoveel geld moeten verdienen is ook een misdaad

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Erg misplaatst ja. Verdienen bakken met geld en dan klagen over werkdruk. Denk dat er velen zijn die harder werken voor een fractie van dat belachelijke salaris van voetballers. Het zijn al aanstellers Klopp. Maak het nou niet erger dan het al is.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopp overdrijft natuurlijk. Maar hij heeft wel een punt . Het is heel makkelijk scoren om te beginnen over het geld wat ze verdienen . En dat ze maar moeten werken etcetc. Ze verdienen ook veelste veel. Maar ze moeten wel presteren op een groot podium . Voor het voetbalspel is het ook niet goed . De kwaliteit wordt minder. De rijkste clubs gaan steeds meer goeie spelers kopen om te rouleren . Waardoor het gaat met de minder rijke clubs groter wordt

Lionel59
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In de meeste landen spelen ze 38 Competitiematchen en de beker van het eigen land, Engeland speelt voor 2 bekers. Klopp vergeet, dat er vroeger in de 1ste divisie zoals nu nog in de andere divisies van het betaalde Engelse voetbal 46 compititiewedstrijden zijn. Het zijn steeds de buitenlandse trainers in de UK die er moeilijk over doen en niet de Britse trainers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen