Utrecht-spits Uiterloo deed al warming-up bij A-junioren

31 augustus 2008, 08:40   Bijgewerkt: 30 augustus 2008, 23:48

Rafael Uiterloo heeft de meest bizarre dag uit zijn prille voetbalcarrière achter de rug. De pas 17-jarige aanvaller werd zaterdagochtend wakker met het idee dat hij met de A-junioren aan zou treden tegen Sparta, maar stond enkele uren later in de basis van het 'grote' FC Utrecht in het competitieduel met PSV. En nog eens negentig minuten later had hij zijn eerste officiële eredivisiegoal te pakken.

Na afloop van de wedstrijd tegen PSV leek Uiterloo pas te beseffen wat hem overkomen was. "Ik stond vanochtend rond 8.15 uur op, want ik moest me om 9.45 uur melden voor een wedstrijd van de A1 tegen Sparta. Die wedstrijd zou om 11.00 uur beginnen, hier in Utrecht. We waren bezig met de warming-up, toen directeur Piet Buter ineens het veld op kwam lopen", vertelt hij aan FCUpdate.nl.

De tijd vloog dus en amper drie uur nadat hij zijn warming-up met de A-jeugd afbrak, begon Uiterloo in de Galgenwaard aan zijn warming-up voor de competitiewedstrijd tegen PSV. "Natuurlijk was ik wel nerveus, maar toen de wedstrijd eenmaal begonnen was ging ik er gewoon vol voor. Echt heel tevreden over mijn spel, ben ik niet. Vooral fysiek is de Eredivisie toch een heel ander verhaal dan de A-junioren. Wel fantastisch dat ik gescoord heb, natuurlijk. Maar ondanks dat zou ik mezelf een vier of vijf als rapportcijfer geven, niet meer. Hoe het nu verder gaat? Nou, maandag meld ik me weer gewoon bij de A-junioren. Althans, daar ga ik voorlopig vanuit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen