De Boer beleeft droomdebuut bij Ajax

8 december 2010, 22:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het tijdperk-Frank de Boer is voor Ajax op de best mogelijke manier begonnen. Met de debuterende coach op de bank won de ploeg in San Siro dik verdiend van AC Milan (0-2), waarmee het zich overtuigend verzekerde van een plek in de Europa League. Ajax deed dat zonder Mounir el Hamdaoui, die om tactische redenen gepasseerd was. Demy de Zeeuw en Toby Alderweireld tekenden voor de goals.

de boer

de boer

Luis Suarez was daarentegen wel weer van de partij. In de Eredivisie is de bijtgrage aanvaller tot februari niet inzetbaar, maar toch koos De Boer er voor om in Milaan in een plek in zijn elftal in te ruimen voor de Uruguayaan. De aanvoerder speelde vanaf links, de herboren Miralem Sulejmani was de rechtsbuiten.

Na ongeveer een uur kreeg Ajax loon naar werken. Nadat een schot van De Jong geblokt werd, kwam de rebound voor de voeten van Demy de Zeeuw. De middenvelder schoot fraai raak. Het feest van Ajax werd amper tien minuten later compleet gemaakt door Toby Alderweireld. De mee opgekomen Belgische verdediger schoot de bal na een actie van Suarez kiezelhard in de korte kruising.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen