'Stijnen schuldig aan online lastercampagne'

Ger
21 februari 2011, 09:37

Stijn Stijnen werd afgelopen weekeinde wegens 'herhaaldelijk onprofessioneel gedrag' teruggezet naar de reserves van Club Brugge. Volgens diverse Belgische media heeft de sluitpost zich schuldig gemaakt aan een anonieme lastercampagne tegen zijn concurrenten en het nieuwe bestuur. Zijn vriendin en broer hebben ondertussen daarvoor de volledige schuld op zich genomen.

"Het is allemaal nog redelijk onschuldig begonnen. Met valse namen en emailadressen heeft Stijnen het internet bestookt met verheerlijkende mails over zichzelf. Onschuldig, maar ook zielig", zegt Sporza-journalist Peter Vandenbempt op Radio 1. "Maar dat is geëscaleerd in een campagne tegen Geert de Vlieger (collega-doelman, red.). Het was een publiek geheim dat het tussen Stijnen en De Vlieger niet echt boterde."

"Maar ook Colin Coosemans (huidige eerste keeper, red.) werd een doelwit. En dat zou in een van de volgende thuiswedstrijden hebben moeten uitmonden in een climax: een oproep om naar het stadion te komen met spandoeken tegen Coosemans en het nieuwe sportieve beleid. Nu, De Vlieger is 39 en die zal daar allemaal wel boven staan. Maar Coosemans is een jonge, onschuldige en een veelbelovende doelman. En zo iemand onder vuur nemen met zulke campagnes, dat gaat toch wel heel ver."

Vandenbempt stelt dat zijn beweringen eenvoudig zijn te bewijzen. "Ik heb me door een IT-specialist laten vertellen dat al die mails makkelijk aan Stijnen en twee familieleden van hem te linken waren. Ik denk dat het wel duidelijk is dat zijn carrière bij Club Brugge voorbij is. Dat hij nooit meer voor Club zal spelen, lijkt me een vaststaand feit. Hij heeft wel nog een zwaar contract van vier jaar, en daar zullen ze in de komende weken een oplossing voor moeten zoeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen