Moisander: "AZ had me moeten laten gaan"

5 september 2011, 08:26

Niklas Moisander baalt er van dat AZ hem vorige maand niet naar PSV liet gaan. De Eindhovense ploeg bracht een officieel bod uit, maar dat werd door AZ van tafel geveegd. Moisander zelf had echter graag de overstap naar Eindhoven gemaakt.

Toen PSV aanklopte, maakte Moisander de clubleiding van AZ direct duidelijk dat hij open stond voor een transfer. "Ik heb AZ gezegd dat dit een unieke kans voor me was. PSV deed ook een goed bod. Maar de club vond me te belangrijk en wilde voor dat bedrag niet meewerken. Een arbitragezaak was voor mij geen optie. Maar ik heb er wel over nagedacht om ‘moeilijk’ te gaan doen. Heel kort. Uiteindelijk wilde ik dat niet voor mijn medespelers, de supporters én AZ. Men had me immers ook aanvoerder gemaakt", zegt de Finse centrale verdediger in een interview met De Telegraaf.

Toch baalt hij van de situatie. "Ik vind nog steeds dat men mij had moeten laten gaan, ben er niet blij mee hoe het is gegaan. Je weet als speler nooit hoeveel kansen je krijgt om hogerop te komen. Als me dat, ondanks de toezegging van AZ de volgende keer mee te werken, niet meer lukt, zal ik dat Earnest Stewart en Gertjan Verbeek verwijten. Misschien is verwijten niet het juiste woord, maar happy zal ik niet zijn."

In plaats van Moisander haalde PSV even later Timothy Derijck van ADO binnen.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen