Cillessen: "Voor mij zeer belangrijke wedstrijd"

20 september 2011, 15:16

Weinig spelers bij Ajax zullen uitkijken naar het bekerduel met vv Noordwijk, maar dat doet Jasper Cillessen wel. De nieuwe doelman maakt tegen de amateurs zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax en is vastbesloten om een goede wedstrijd te spelen.

"Dit is voor mij een zeer belangrijk duel. Je kan maar een keer een eerste indruk maken. En die moet goed zijn. Ik moet mij focussen, scherp zijn", zegt Cillessen op de Ajax-site. Hij verwacht een, voor hem, lastig duel. "Je weet dat je, als het goed is, maar drie ballen krijgt, misschien minder; maar die moet je wel alle drie hebben."

Bij Ajax is de 22-jarige Cillessen voorlopig tweede keus achter Kenneth Vermeer. In die rol beleefde hij vorige week ook de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon. "Dat was wel een dubbel gevoel. Want de ambiance was zó mooi, maar ik mocht niets doen, alleen op de bank zitten. Ik wíl spelen. Ik weet dat Kenneth Vermeer er alleen bij een rode kaart of blessure uit zal gaan en dat wens je niemand toe. Dat is het lot van een keeper; een speler wordt bij een mindere wedstrijd wel gewisseld maar een keeper niet zo snel. Nou doet Kenneth het overigens ook heel goed. Ik moet op de training zorgen dat ik beter word dan hij", aldus de Groesbeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen