Nederlands elftal gaat de koker in voor EK 2012

Ger
2 december 2011, 09:03   Bijgewerkt: 2 december 2011, 09:18

Welke drie landen treft het Nederlands elftal volgend jaar zomer in de groepsfase van het EK? Dat is de grote vraag die vrijdagavond tijdens de loting in het Paleis van de Kunst in Kiev wordt beantwoord. Oranje zou een loodzware poule kunnen krijgen met Duitsland, Portugal en Frankrijk als opponenten. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk kan ook worden gekoppeld aan het Rusland van keuzeheer Dick Advocaat.

De loting begint met het indelen van Nederland en Spanje in de groepen B en C. Komt Oranje in B, dan speelt het de drie groepswedstrijden in de Oekraïense stad Charkov. Als de manschappen van Van Marwijk in C belanden, gaan ze drie keer naar het Poolse Gdansk. Daarna volgt de verspreiding van de overige twaalf deelnemers over de vier poules. Polen is hoofd van groep A, Oekraïne voert groep D aan.

{image-old[61434][left-half][]}Ongeacht of het Nederlands elftal naar Charkov of Gdansk moet vliegen, het hoofdkwartier blijft het Poolse Krakau. Daar heeft de KNVB een hotel aan de rivier de Wisla geboekt. Oranje traint in het stadion van Wisla Krakau.

Het Poolse elftal speelt op 8 juni in Warschau de openingswedstrijd van het EK. De finale is op 1 juli in Kiev. Spanje verdedigt volgend jaar de Europese titel die het in 2008 veroverde. In de finale werd destijds Duitsland met 1-0 verslagen. Fernando Torres scoorde na ruim een half uur spelen het enige doelpunt.

Potindeling loting Euro 2012:

Pot 1: Polen, Oekraïne, Spanje, Nederland

Pot 2: Duitsland, Italië, Engeland, Rusland

Pot 3: Kroatië, Griekenland, Portugal, Zweden

Pot 4: Denemarken, Frankrijk, Tsjechië, Ierland 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen