‘Zuurste persoon ooit’ zorgt voor grote ergernis op persconferentie van Ajax

25 april 2024, 19:55
Foto: © Imago, ESPN

Valentijn Driessen heeft woensdagavond na het competitieduel van Ajax met Excelsior (2-2) voor een opvallend moment gezorgd tijdens de persconferentie van de Amsterdammers. De journalist van De Telegraaf vroeg aan Devyne Rensch ‘hoe leuk het nog is om voetballer van Ajax te zijn’.

Ajax moest woensdag tegen Excelsior de zoveelste dreun dit seizoen incasseren. De ploeg van trainer John van ’t Schip wist weliswaar terug te komen van een achterstand en met 2-2 te remiseren, maar het gelijkspel kon amper voor tevredenheid zorgen in het Amsterdamse  kamp. Driessen zag zijn kans na afloop op de persconferentie dan ook schoon om Rensch, woensdag goed voor een doelpunt en een assist, enkele prikkelende vragen te stellen.

Artikel gaat verder onder video

“Devyne, hoe leuk is het nog om speler van Ajax te zijn?”, vroeg de chef voetbal van De Telegraaf allereerst aan de rechtervleugelverdediger. Rensch lachte zichtbaar moedeloos en reageerde met ‘heel leuk’. Driessen: “Ja, ook in dit seizoen?”, waarna Rensch bevestigend antwoordde: “Ja.” 

Vervolgens probeerde Driessen de verdediger van Ajax te onderbreken en een nieuwe vraag te stellen. Rensch wilde de journalist voor zijn (“het is een rotseizoen, alleen…”), maar die gaf hem geen kans en viel de rechtsback opnieuw in de rede: “Waar haal je je plezier dan uit?”

“Elke dag als in de auto stap naar de training, als ik weet dat ik naar het trainingscomplex ga van Ajax. Als ik weet dat ik weer het trainingstenue aan mag trekken, als ik weer mijn kicksen aan mag trekken en het shirt aan mag trekken”, luidde het antwoord van Rensch. Driessen vroeg Rensch vervolgens of hij ‘het niet als een belemmering voelt om wedstrijden te spelen, omdat de trainingen wel leuk zijn maar de wedstrijden niet’. “Nooit”, reageerde de Ajacied tot slot gedecideerd. 

De vraagstelling en toon van Driessen leiden overduidelijk tot veel ergernis onder supporters van Ajax en andere voetballiefhebbers. “Zuurste persoon ooit verkleed als journalist”, schrijft iemand op X bijvoorbeeld over de journalist. “Typische Valentijn vraag” en “Een vraag die nergens opslaat. Hoe slecht of goed het ook met de club zou gaan, je bent überhaupt blij dat jij de droom van velen mag leven” zijn andere reacties. Rensch zelf oogst met zijn antwoorden overigens veel lof op social media. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ajax toont interesse in oude bekende: hoofdscout Kelvin de Lang bekijkt transfervrije aanvaller’

Ajax heeft interesse in de terugkeer van een Europa League-finalist van 2017 naar Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het enige wat de spelers van Ajax nog motiveert is het maandsalaris voor onbewezen diensten.

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag me af of berghuis nog gemotiveerd is. Die heeft Feyenoord verraden om dat ajax zo succesvol was in die periode en nu is er niks meer over van Ajax! helemaal naar de filistijnen die club 🤣🤣. Zal berghuis weer terug willen!?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die is in 010 echt niet meer welkom. Misschien wil PSV hem hebben als opvolger voor Bakayoko.....

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Prima relevante vragen van Driessen en in dit geval ook zeker een goede reactie van Rensch.Iedereen zit altijd te zeiken op Driessen, maar hij stelt wel altijd schurende en kritische vragen in tegenstelling tot de "Joep Schreuders" van deze wereld die vooral de sportjournalist acteren waar je dus geen hol aan hebt.Gelukkig kan je het dan wel of niet met hem eens zijn ,maar het is altijd wel voer voor discussies.Lekker zo doorgaan Valentijn!

balletje rond
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Valentijn is TOP

FROIO
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Valentijn Coldeweijer! Wat een enorme nul is die relnicht.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rensch praat beter dan hij voetbalt. Misschien carrièreswitch overwegen?

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hoe ver kun je als speler moreel verheven zijn boven zo’n namaakinterviewertje. Well done Devyne,

Dug out
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Driessen is een droeftoeter zonder enige voetbalkennis die daarom uitsluitend kan provoceren en verder helemaal niks. Zelfs nu loopt ie nog af te geven op Ten Hag.

LudiekInside
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Op de keper beschouwd was het niet zo vreemd dat Louis van Gaal vaak wat geïrriteerd reageerde wanneer hij weer eens zo'n journalist voor zich had met zulke vragen. Heel aanmatigend deze Driessen.

FriesR
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik snap Ajax niet dat ze die kwal en en zijn billenmaat van die boulevardkrant,want dat is tegenwoordig het niveau van telegraaf, toelaten in de Arena. Algeheel stadionverbod geven maar ook op de Toekomst verbod. En een algeheel contactverbod op welke manier dan ook . Sturen ze maar een journalist die wel van Ajax houd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen