Telstar wil op blauw gras gaan voetballen

16 mei 2012, 14:26   Bijgewerkt: 16 mei 2012, 14:55

Telstar heeft voor volgend seizoen een innovatief idee neergelegd bij de KNVB. De eerstedivisionist uit Velsen wil op een blauwe grasmat gaan spelen. Dit omdat 'uit onderzoek is gebleken dat voor zowel kijkers als spelers de kleur blauw prettiger is dan het groen van vandaag', aldus de club in een verklaring op de website.

Telstar noemt een blauwe grasmat een 'win-winsituatie'. Zo hebben spelers en toeschouwers op een blauw veld respectievelijk 22 en 27 procent beter zicht, beweert de club. "De voetbalwereld mag niet voorbij gaan aan zoveel voordeel voor voetballers en toeschouwers. Randvoorwaarden zoals begeleiding, verzorging en de kwaliteit van het veld spelen in het voetbal een doorslaggevende rol en daarom is een blauw veld een serieuze optie voor de Witte Leeuwen en Witte Leeuwinnen. Wij zijn benieuwd of de KNVB hiervoor geld beschikbaar stelt", aldus algemeen directeur Pieter de Waard.

Telstar hoopt voor het initiatief geld te krijgen van het projectstimuleringsfonds van de KNVB, dat in het leven geroepen is om innovatieve ideeën in de sport te stimuleren.

In steeds meer sporten wordt de laatste tijd gekozen voor een blauwe ondergrond. Bij de Olympische Spelen van Londen wordt bijvoorbeeld het hockeytoernooi op een blauwe ondergrond afgewerkt. Afgelopen week werd bij het Masters-toernooi van Madrid op blauw gravel getennist, al leverde dat de organisatie veel kritiek op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen