Rangers FC denkt aan overstap naar BeNeLiga

Ger
9 januari 2013, 21:18

De clubleiding van Rangers Football Club, het voormalige Glasgow Rangers, speelt met de gedachte om niet langer deel te nemen aan de Schotse competitie. Directeur Charles Green denkt aan een 'verhuizing' naar Nederland en België.

Rangers FC zou willen aansluiten bij de BeNeLiga, hoewel die competitie vooralsnog alleen voor vrouwenteams bestaat. De plannen voor een gezamenlijke competitie bij de mannen, bestaande uit de twaalf beste Nederlandse clubs en acht uit België, liggen echter al geruime tijd op tafel. Rangers FC zou willen deelnemen omdat het niets ziet in een voorstel om de Schotse competitie te hervormen. "De BeNeLiga is, met de hand op het hart, vandaag geen optie. Maar het betekent niet dat het geen optie kan worden", zegt Green.

Rangers FC werd afgelopen zomer wegens ernstige financiële problemen teruggezet naar het laagste niveau in Schotland. Hoewel de 54-voudig landskampioen dit seizoen zo goed als zeker op de eerste plaats afsluit, schiet de club daar niets mee op als het plan van de bond wordt goedgekeurd. Dan blijven er namelijk drie divisies over met meer deelnemers. Een verzoek om versnelde promotie van Green, die 27 miljoen euro binnenhaalde met de hernieuwde beursgang vorige maand, werd afgewezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen