Real Sociedad en Viktoria Plzen ook naar groepsfase

28 augustus 2013, 22:59   Bijgewerkt: 29 augustus 2013, 01:19

In navolging van AC Milan en Celtic hebben ook Real Sociedad en Viktoria Plzen zich gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League. Beide ploegen hadden voorafgaand aan het returnduel een uitstekende uitgangspositie en kwamen woensdagavond niet echt meer in gevaar.

Real Sociedad - Olympique Lyon

Real Sociedad eindigde vorig jaar verrassend vierde in de Spaanse Primera División, waardoor het zich plaatste voor de playoffs waarmee ze Champions League voetbal konden behalen. Dit moest ten koste gaan van Olympique Lyon, toch wel een tegenstander van formaat. Dit was aan de stand niet af te lezen. Waar Sociedad in Lyon al knap met 0-2 wist te winnen, wist het op Spaanse bodem ook te winnen, met dezelfde cijfers als in Frankrijk.

In de eerste helft had het Lyon van trainer Rémi Garde nog uitzicht op een goed resultaat. De Franse ploeg kwam echter niet tot scoren. Dit lukte Real Sociedad wel in de tweede helft, toen de Basken via Carlos Vela op een 1-0 stand wisten te komen. Dit betekende dat Lyon drie maal zou moeten scoren om door te gaan in de Champions League. Waar de Franse ploeg het net helemaal niet wist te vinden, scoorde Vela zijn tweede van de avond, waardoor Sociedad met 2-0 wist te zegevieren in eigen stadion. Zodoende zorgt Real Sociedad ervoor dat Spanje met vier ploegen vertegenwoordigd zal zijn in de Champions League, samen met FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid.

Maribor - Viktoria Plzen

Bij het Sloveense Maribor wist Viktoria Plzen zich gemakkelijk te plaatsen voor de poulefase van het kampioenenbal. De Tsjechen realiseerden dit met een 0-1 uitoverwinning, nadat het thuis al met 3-1 won. Stanislav Tecl was de matchwinner bij de Tsjechische ploeg, die voorgaande jaren ook al actief was in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen