Achilles '29 boekt zege op jeugdig Jong Ajax

8 september 2013, 16:23

Achilles '29 staat niet langer onderaan in de Jupiler League. De promovendus uit Groesbeek boekte zondag een 2-1 thuiszege op Jong Ajax en droeg daarmee de rode lantaarn over aan FC Den Bosch. Achilles '29 heeft na zeven wedstrijden zeven punten en haakt daarmee aan bij de middenmoot.

De selectie van Jong Ajax was flink gedevalueerd ten opzichte van de eerdere speelrondes. Dit omdat maar liefst zestien potentiële basisspelers ontbraken wegens verplichtingen bij hun nationale ploeg. Daardoor bestond de groep van coach Alfons Groenendijk bijna alleen maar uit A-junioren.

Zij konden het niet bolwerken tegen Achilles '29. Thijs Hendriks gleed na een half uur van dichtbij de 1-0 binnen. Freek Thoone zorgde een kwartier voor tijd met een schot vanaf de rand van het penaltygebied voor de 2-0. Vlak voor tijd redde Geoffrey Castillion de eer voor de bezoekers uit Amsterdam (2-1).

Jong Ajax blijft door het verlies met tien punten gedeeld achtste, samen met FC Volendam. De Noord-Hollandse ploegen zagen Fortuna Sittard op gelijke hoogte komen. De Limburgers wonnen thuis doelpuntrijk van Helmond Sport: 5-2. Patrick Nkoyi (2), Abdelaziz Khalouta, Marc Koot en Gevaro Nepomuceno scoorden. Mark Janssen en Ferry de Regt maakten de doelpunten voor Helmond Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen