Chelsea licht trend om spelers te verhuren toe

9 september 2013, 17:16

In het beleid van Chelsea is de afgelopen jaren een duidelijke tendens zichtbaar. De Londenaren verhuren namelijk ontzettend veel jonge spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Hierbij wordt een club uit Nederland veelvuldig betrokken, aangezien Vitesse dit seizoen maarliefst zes spelers van The Blues op huurbasis over wist te nemen.

Patrick van Aanholt, Gaël Kakuta, Lucas Piazón, Cristian Cuevas, Christian Atsu en Sam Hutchinson voetballen dit seizoen voor Vitesse, terwijl deze spelers allemaal een contract hebben bij de Londenaren. De afgelopen seizoenen werd ook Thomas Kalas door Vitesse gehuurd van Chelsea. Overigens is de club uit Arnhem niet de enige club waar Chelsea spelers stalt. Zo zijn bijvoorbeeld Thibaut Courtois en Romelu Lukaku verhuurd aan respectievelijke Atlético Madrid en Everton.

De Londenaren geven, in de persoon van technisch directeur Michael Emenalo, een verklaring voor het beleid op de officiële website van de club. Emenalo bekijkt de situatie van het moment dat hij begon bij Chelsea: "Toen ik hier zes jaar geleden arriveerde hadden we geweldige spelers, maar de spelers die we achter die spelers hadden waren te jong en niet in staat om goed te integreren. Nu hebben we goede spelers, die niet zo ver achter liggen".

De technisch directeur van de Londense formatie is dus van mening dat, dankzij de vele huurconstructies, de selectie in de breedte kwalitatief beter wordt. "We hebben geconstateerd dat het voor jonge spelers met een leeftijd van 18 tot 21 jaar moeilijk is om te integreren in de selectie, aangezien zij zich ten eerste afvragen of ze goed genoeg zijn voor Chelsea en tweede afvragen wat er allemaal op ze te wachten staat.

Als je ze als club zijnde gewoon met het beloftenelftal laat meespelen, dan komen ze niet met gewenste niveau in aanraking. Daarom vinden we dat het beter is om ze op deze leeftijd te stallen bij een andere club, waar ze in beeld zijn en in een goede competitie kunnen spelen. Om zowel psychologische als fysieke redenen is dat het beste om te doen op die leeftijd", aldus Emenalo, die ook realiseert dat clubs enigszins gedwongen worden om een dergelijk beleid te voeren, vanwege de Financial Fair Play-reglementen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen