Boilesen voelt druk, maar is klaar voor Italië

8 oktober 2013, 14:21   Bijgewerkt: 8 oktober 2013, 14:44

Denemarken speelt komende vrijdag voor de WK-kwalificatie tegen Italië. Er staat veel op het spel voor de Denen, want de tweede plaats in de poule is nog altijd binnen bereik. Dat weet ook Nicolai Boilesen, de enige 'echte' linksback binnen de selectie. De druk is groot, beaamt hij.

"Je voelt de druk, omdat de wedstrijd tegen Italië van cruciaal belang is", zei hij in gesprek met Ekstra Bladet. "Iedereen richt zich op deze wedstrijd, vooral de media. Ik zal proberen ervan te genieten in plaats van nerveus te zijn."

De Ajax-speler is niet verzekerd van een basisplaats, want rechtsback Lars Jacobsen kan eventueel ook aan de linkerkant spelen. "Ik ben niet de enige die ook écht op die positie kan spelen. Ik voel me niet extra verantwoordelijk", verklaarde de linkspoot. "Maar mocht ik spelen, dan neem ik alle verantwoordelijkheid."

Boilesen speelde tot dusver vijf duels voor de Denen, die zowel tegen Italië als tegen Malta (volgende week dinsdag) een goed resultaat moeten boeken. Daarnaast is de ploeg van coach Morten Olsen afhankelijk van de resultaten van Bulgarije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen