Jong Oranje verspeelt punten in Slowakije

14 november 2013, 22:19   Bijgewerkt: 15 november 2013, 08:29

Jong Oranje is donderdag in Slowakije niet verder gekomen dan een 2-2-gelijkspel. De ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg verspeelde daarmee voor het eerst punten in de EK-kwalificatiecyclus.

Jong Oranje was in de eerste helft wel beter dan de Slowaken, maar tot grote kansen leidde het overwicht niet. Het thuisland kreeg wel kansjes, maar benutte er maar één. Na 37 minuten draaide Adam Zrélek weg bij Mike Van der Hoorn en rondde kalm af.

Vlak na rust zette Luc Castaignos Nederland weer op gelijke hoogte. De FC Twente-aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje van Vilhena en rondde beheerst af. Diezelfde Vilhena bracht de Nederlandse beloften even later zelfs aan de leiding. De Feyenoord-middenvelder benutte een strafschop, die werd gegeven na een overtreding op Aké (Chelsea).

In de slotfase ging het mis voor Jong Oranje. Vier verdedigers zagen bij een Slowaakse aanval Malec over het hoofd. De invaller mocht een voorzet bij de tweede paal ongehinderd binnen werken. Oranje eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor invaller Jürgen Locadia.

Door het gelijke spel verzuimt Jong Oranje afstand te nemen van Jong Slowakije. Beide landen staan na donderdag op tien punten in Groep 3 van de EK-kwalificatiereeks. Nederland had daar wel een wedstrijd minder voor nodig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen