Neymar leidt Barça met twee goals langs Villarreal

14 december 2013, 21:57

FC Barcelona is twee punten uitgelopen op Real Madrid. De Catalanen wonnen zaterdag in het eigen Camp Nou met 2-1 van Villarreal, terwijl De Koninklijke eerder op de dag niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Osasuna.

FC Barcelona heeft na zestien speeldagen in La Liga 43 punten, al vijf meer dan Real Madrid. Atletico Madrid splitst de twee aartsrivalen op de ranglijst. De Madrilenen bezetten met veertig punten de tweede plaats, maar komen zondag nog in actie. Atletico speelt dan thuis de papieren topper tegen Valencia, dat op een tegenvallende negende plek staat.

FC Barcelona was gewaarschuwd voor Villarreal. De equipe uit Castellon speelde eerder dit seizoen al gelijk tegen Real Madrid en Atletico Madrid, wat maar weinig teams is gegeven. Bovendien ging Barça recent nog onderuit tegen Ajax in de Champions League en in de competitie bij Athletic de Bilbao. Geluiden over een eventuele vormcrisis werden midweeks al in de kiem gesmoord met een 6-1 zege op Celtic in de Champions League.

Tegen Villarreal liep het minder gesmeerd. De Catalanen kunnen nog altijd geen beroep doen op de geblesseerde Lionel Messi, en Xavi begon op de bank. Daardoor was het spel van FC Barcelona niet zo sprankelend als we gewend zijn. Wel nam de thuisploeg na een half uur de leiding. Neymar benutte een strafschop, toegekend na een handsbal van Mario Gaspar. In de openingsfase had Barça al de paal geraakt via Alexandre Song.

FC Barcelona nam de 1-0 voorsprong mee de rust in, maar vlak na de doelwissel kwam Villarreal op gelijke hoogte. Mateo Pablo Musacchio troefde Marc Bartra af bij een hoekschop en knikte vervolgens fraai binnen. Villarreal slaagde er echter niet in opnieuw gelijk te spelen tegen een topclub. Neymar voorkwam puntenverlies voor FC Barcelona, door van dichtbij binnen te tikken op aangeven van Alexis Sanchez. Cesc Fabregas stond met een fraaie pass op de Chileen aan de basis van de doeltreffende aanval. Na de 2-1 ging het beter lopen bij FC Barcelona, maar gescoord werd er niet meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen