Atletico Mineiro pakt brons ondanks rood Ronaldinho

21 december 2013, 19:34

Ondanks een rode kaart van vedette Ronaldinho is Atletico Mineiro derde geworden op het WK voor clubs. De winnaar van de Copa Libertadores won zaterdag in een spectaculair duel van Aziatisch kampioen Guangzhou Evergrande: 2-3.

Oud-PSV'er Diego Tardelli bezorgde Atletico Mineiro al binnen twee minuten een 1-0 voorsprong, maar Guangzhou Evergrande had slechts een kwartier nodig om de score te kantelen. Muriqui en Conca (penalty) waren trefzeker voor de Chinese club. Ronaldinho herstelde op slag van rust de balans door raak te schieten uit een vrije trap.

In de tweede helft liet Ronaldinho zich vooral in negatieve zin zien. De Braziliaan ontsnapte in de zestigste minuut aan rood nadat hij tot twee keer toe een slaande beweging naar zijn tegenstander had gemaakt. Vlak voor tijd werd de oud-speler van FC Barcelona alsnog van het veld gestuurd vanwege natrappen. Ronaldinho reageerde geïrriteerd nadat een Guangzhou-speler de bal hard tegen zijn achterwerk had geschoten.

Luan bezorgde het Atletico-tiental in blessuretijd toch de winst: 2-3. Bayern München en het verrassende Raja Casablanca strijden later op de avond om de wereldtitel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen