De Boer: "Genoeg mogelijkheden om Pellè te bestrijden"

Ger
21 januari 2014, 14:29   Bijgewerkt: 21 januari 2014, 14:38

Ajax-trainer Frank de Boer neemt de tweede helft tegen PSV als uitgangspunt voor de beladen wedstrijd tegen Feyenoord. De twee aartsrivalen treffen elkaar woensdag in Amsterdam. Inzet is een plek bij de laatste vier van het toernooi om de KNVB Beker.

"We willen morgen zo spelen als in de tweede helft tegen PSV", aldus De Boer op de persconferentie van Ajax. De oefenmeester constateerde dat zijn ploeg zondag tegen de Eindhovenaren twee gezichten liet zien. Voor de pauze kreeg PSV kans op kans, maar na de hervatting greep Ajax de regie over de wedstrijd. De Boer zag ook dat Feyenoord prima uit de winterstop is gekomen. De Kuipbewoners wonnen de voorbije speelronde in de Eredivisie in een doelpuntrijk duel bij FC Utrecht (2-5). Met name Graziano Pellè maakte daarbij indruk. "Hij is natuurlijk de man in vorm bij Feyenoord. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om hem te bestrijden", weet De Boer. "Je kunt niet altijd het duel van Pellè winnen, maar dan kun je wel zorgen dat je goed gepositioneerd bent."

"Ik vergelijk Feyenoord met PSV, maar ik schat Feyenoord hoger in. De kwaliteiten van beide ploegen zijn hetzelfde, maar Feyenoord is als team verder", zegt de oud-international, die beseft dat de bekerkraker veel emoties losmaakt. "De Klassieker leeft altijd enorm. Dat merk je aan alles. Het is toch vaak een prestigieuze wedstrijd", stelt De Boer. "We staan er goed op. Siem (de Jong, red.) is geblesseerd, maar de rest van het elftal steekt in goede vorm. Iedereen verdient het om te spelen tegen Feyenoord. Alle spelers trainen enorm hard en willen zich laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen