Blind wilde geen penalty versieren: "Zo ben ik niet"

23 januari 2014, 00:44

Met een knappe actie stond Daley Blind aan de basis van de 2-1 van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord. De middenvelder kwam door op links en werd, toen hij het Rotterdamse strafschopgebied binnenkwam, licht geraakt door Ruben Schaken. Hij raakte kort uit balans, maar ging door en leverde een puike voorzet af op Lasse Schöne. Diens kopstoot kon nog worden gekeerd door Erwin Mulder, maar in de rebound scoorde Bojan Krkic.

Blind moest, na afloop van het duel, glimlachen toen zijn actie ter sprake kwam. "Ik voelde wel iets toen ik doorkwam, ja", zegt hij over zijn touché met Schaken. "Normaal gesproken is hij natuurlijk veel sneller, dus toen ik voor wilde zetten vroeg ik me al af waar hij bleef." Als Blind was gaan liggen na het contact met Schaken, was de kans reëel geweest dat arbiter Blom een strafschop gegeven had. "Maar dat is geen seconde door mijn hoofd geschoten", zegt Blind tegen FCUpdate.nl. "Ik ben niet zo van de schwalbes", voegt hij er brede lach aan toe.

De aanvoerder van Ajax noemt de uiteindelijke 3-1 overwinning van zijn ploeg op aartsrivaal Feyenoord 'terecht'. "Het was een beetje hetzelfde verhaal als afgelopen weekend tegen PSV. We begonnen niet goed aan de wedstrijd, maar pakten het prima op. Bij ons is het vaak zo dat we na rust toeslaan, als de tegenstander het niet meer kan belopen. Maar het is een compliment waard dat niemand bij ons na de 0-1 in paniek raakte."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen