Nieuwe dreun voor zwalkend Hamburger SV

Ger
1 februari 2014, 17:33

De positie van trainer Bert van Marwijk bij Hamburger SV is na een nieuwe zeperd verder onder druk komen te staan. Die Rothosen gingen op bezoek bij 1899 Hoffenheim wederom kansloos onderuit: 3-0. Voor HSV is het al de vijfde opeenvolgende competitienederlaag.

Het elftal van de oud-bondscoach van Oranje slikte al in de vierde minuut de eerste tegentreffer. Roberto Firmino haalde de trekker over. Nog voor de pauze verdubbelde Niklas Süle de score. Andreas Beck zorgde in de tweede helft voor het slotakkoord. Een week eerder was HSV met dezelfde cijfers onderuit gegaan tegen Schalke 04. In het duel met Hoffenheim deed Van Marwijk vanaf het eerste fluitsignaal een beroep op drie Nederlanders: Rafael van der Vaart, Ola John en Ouasim Bouy. Door de slechte resultaten verkeert HSV in degradatiegevaar. De onderste twee ploegen in de Bundesliga degraderen rechtstreeks. HSV staat daar maar net boven.

Klaas-Jan Huntelaar won met Schalke 04 de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg: 2-1. De oud-Ajacied behoorde echter niet tot de doelpuntenmakers. Voor de thuisploeg waren Felipe Santana en Kevin-Prince Boateng trefzeker. Tussendoor deed Maximilian Arnold iets terug namens Wolfsburg. Bas Dost moest zich bij de bezoekers tevreden stellen met een invalbeurt van een half uur. Door een rode kaart van Daniel Caligiuri speelde Wolfsburg bijna een helft met een man minder.

Bayer Leverkusen verkleinde de achterstand op koploper Bayern München tot tien punten. De nummer twee van de ranglijst hield de volle winst over aan de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart: 2-1. Moritz Leitner zette de gasten nog wel op voorsprong, maar daarna lieten Stefan Kiessling en invaller Eren Derdiyok het duel kantelen. Leverkusen heeft nu wel een wedstrijd meer afgewerkt dan Bayern.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen