Valencia vernedert Betis, Malaga verliest ruim

8 februari 2014, 19:52

Valencia heeft zijn fraaie overwinning van vorige week bij FC Barcelona (2-3) een passend vervolg gegeven. De equipe uit de sinaasappelstad denderde zaterdag op het eigen Mestalla met 5-0 over hekkensluiter Real Betis Sevilla.

Hoewel Valencia dus met overtuigende cijfers de drie punten naar zich toe trok, kwam de thuisclub pas in de slotfase van de eerste helft op gang. Jérémy Mathieu kopte in de 41ste minuut raak uit een corner en opende daarmee de score. Nog voor de doelwissel tekende Francisco Alcacer van dichtbij het doel voor de 2-0.

Alcacer liet in de 68ste minuut met een fraaie kopbal zijn tweede treffer van de middag aantekenen. Dat was de 4-0. Valencia's derde doelpunt was vijf minuten eerder al gevallen, Sofiane Feghouli rondde af na een counter. Ook de 5-0 viel uit een tegenaanval. Eduardo Vargas was dit maal het middelpunt van de feestvreugde.

Valencia komt door de winst op 31 punten. Het deelt de zevende plaats nu met Sevilla FC, maar dat team speelt zondag nog in eigen huis tegen FC Barcelona. Betis blijft hekkensluiter, met veertien punten. De achterstand op Rayo Vallecano, de nummer negentien van het klassement, liep op tot zes punten omdat die ploeg thuis met 4-1 zegevierde over Malaga CF.

Iago Falqué (2), Arbilla en Joaquin Larrivey (strafschop) scoorden voor Rayo Vallecano. Malaga kwam op slag van rust, bij een 3-0 stand, ook nog eens met tien man te staan doordat Sergio Sanchez zijn tweede gele kaart kreeg. Desondanks wisten de Andalusiërs na de pauze wel de eretreffer te forceren. Aleksandr Iakovenko, gehuurd van Fiorentina, trof doel na voorbereidend werk van Nordin Amrabat. Bij Malaga, dat met 24 punten in de middenmoot staat, bleef Mounir El Hamdaoui op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen