Lukaku wil in categorie Van Persie en Suarez horen

11 februari 2014, 09:25

Romelu Lukaku is momenteel herstellende van een enkelblessure, maar is vastberaden het seizoen een succesvol einde te geven. De spits van Everton is slechts twintig jaar, maar heeft als doel bij de allerbeste spitsen ter wereld te behoren. 

De Belg wil met Everton heeft een Europees ticket strijden en ook op het WK een goede indruk maken met zijn land. Persoonlijk wil hij nog stappen maken. "Ibrahimovic, Van Persie, Suárez, Lewandowski, in die spitsencategorie wil ik thuis horen", zegt Lukaku tegen Het Laatste Nieuws. "Dat is de categorie waarop ik echt mik. Vorig jaar was ik op jaarbasis al bij de top tien en ik mik altijd hoger. Ga maar na: ik heb elk jaar meer gescoord. Ik kijk naar de topspitsen en ik leer van hen allemaal een beetje."

De aanvaller, die door Everton gehuurd wordt van Chelsea, ziet dat de topaanvallers allemaal andere kwaliteiten hebben. "Geen enkele spits is hetzelfde, het enige wat ze gemeen hebben is dat ze veel scoren. Ibrahimovic zorgt ervoor dat elke aanval bij hem eindigt, dat dwingt hij af. Suárez kan ongelooflijk slalommen tussen verdedigers en heeft een dodelijke rechtervoet. Bij Van Persie maakt zijn eerste aanname altijd het verschil. En Lewandowski heeft dan weer fantastische looplijnen. Van allemaal probeer ik dingen te leren, maar ik ben anders."

"Ik moet het meer van snelheid en kracht hebben. Daardoor is het moeilijk voor een verdediger om mij te dekken. Maar in elke wedstrijd moet je andere wapens uitspelen, daarom probeer ik ook van die andere spitsen te leren. Zonder te willen kopiëren, want je moet altijd jezelf blijven. Ik heb geen tijd te verliezen. In het voetbal heb je maar één concurrent en dat ben je zelf", aldus de vastberaden spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen