Cocu wil lijn doortrekken en goede reeks neerzetten

13 februari 2014, 15:17

PSV wil de overwinningen op SC Cambuur (1-2) en FC Twente (3-2) een passend gevolg geven, in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van vrijdagavond (20.00 uur). Phillip Cocu, de coach van de Eindhovenaren, wil volledige scherpte en veel strijd zien bij zijn ploeg.

"Als we een vervolg willen geven aan de afgelopen wedstrijden, zullen we met onszelf bezig moeten zijn", stelt Cocu op de officiële website van PSV. De keuzeheer weet dat wedstrijden, ongeacht de tegenstander, niet zomaar gewonnen worden, ook al ben je op papier de betere: "Dan zouden we niet hebben geleerd van dit seizoen. Het is prima dat we zelfvertrouwen hebben getankt dankzij de twee overwinningen, maar dat mag nooit ten koste gaan van de teamspirit. Alleen als we in staat zijn om dezelfde strijd te leveren als de afgelopen wedstrijden, kunnen we een goede reeks neerzetten. We moeten ook niet bezig zijn met de ranglijst en de concurrentie, maar de focus leggen op onszelf."

Cocu opteerde de afgelopen wedstrijden voor een aantal mutaties in zijn startopstelling. De oefenmeester is momenteel vooral tevreden over het middenrif van de Eindhovenaren: "Dat is belangrijk voor de stabiliteit en balans in het elftal. De afgelopen wedstrijden was zowel het verdedigende aspect als de aansluiting op de voorhoede uitstekend. Ji-Sung Park en Oscar Hiljemark zijn bovendien heel goed in staat om Stijn Schaars werk uit handen te nemen, die daardoor meer rust in zijn spel heeft. Ji-Sung zorgt daarnaast voor de nodige creativiteit."

Het is nog niet bekend of Georginio Wijnaldum vrijdag terugkeert in de selectie van de hoofdmacht van PSV. De aanvallende middenvelder maakte afgelopen week zijn rentree bij Jong PSV en luisterde deze comeback op met een doelpunt. "Hij heeft geen tegenslag gehad na zijn rentree bij Jong PSV, dus het is logisch dat hij erbij wil zijn. Georginio heeft bijna vijf maanden niet gespeeld, dus we zullen een zorgvuldige afweging moeten maken", legt Cocu uit.

Wie er in ieder geval niet bij zal zijn, is aanvaller Tim Matavz, waarvan de transfer naar Rubin Kazan op losse schroeven staat. De Sloveen kwam namelijk niet door de medische keuring: "Dat is inderdaad een moeilijke situatie, voor zowel Tim als voor PSV. Gezien de ontwikkelingen is het niet verstandig om hem op te nemen in de selectie. Na het weekeinde hopen we op meer duidelijkheid", sprak Cocu, die wel kan beschikken over Jürgen Locadia, die niet meer ziek is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen