Verbeek: "Mannetje als Maher is snel beledigd"

14 februari 2014, 08:06

Adam Maher kwam afgelopen zomer als grote aankoop naar PSV, maar is vooralsnog één van de grote teleurstellingen van dit seizoen. De spelmaker komt opvallend weinig in het spel van de ploeg van coach Phillip Cocu voor en moet sinds enkele weken genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Dat Maher zich niet lekker voelt in Eindhoven, is Gertjan Verbeek niet ontgaan. De coach van 1.FC Nürnberg had Maher in het verleden bij AZ jaren onder zijn hoede en weet dat de middenvelder vertrouwen nodig heeft. "Dat soort mannetjes, die het altijd over respect en vertrouwen hebben, is bepaalde beloftes gedaan en als men zich daar om wat voor reden dan ook niet aan houdt, dan zijn ze ook snel beledigd", stelt hij in De Telegraaf. "Het is sowieso altijd moeilijk voor jonge spelers om een moeizaam spelend elftal bij de hand te nemen. Hij heeft in de vorm van zijn transfersom ook nog eens een rugzak. Eigenlijk zouden de trainer en de leiding van PSV het leidinggeven in de hand moeten nemen, maar op dat gebied is het in Eindhoven ook weinig stabiel."

In het shirt van PSV was Maher in negentien duels goed voor slechts drie goals en één assist. De afgelopen duels koos coach Cocu voor een middenveld met Ji-Sung Park, Oscar Hiljemark en Stijn Schaars.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen